Qatar Airways vrea să înființeze o companie aeriană în India cu 100 avioane proprii

Qatar Airways plănuiește înființarea unei companii aeriene în India cu aproape 100 de avioane pentru a servi cu precădere destinații interne. Cu o populație de peste 1,25 miliarde de locuitori, India este una dintre piețele unde este cea mai mare creștere a numărului de pasageri pentru companiile aeriene, astfel fiind firească intenția qatarezilor de a înființa o companie aeriană în această țară.

În acest moment, nu există detalii despre tipul de avioane care vor fi folosite pe rutele domestice din India, se știe doar că vor fi avioane mono-culoar. De asemenea, nu există nici detalii dacă compania aeriană înființată de către qatarezi ar fi una de tip full service sau una de tip low-cost.

Personal cred că candidații cei mai potriviți pentru avioanele din flota noii companii aeriene ar fi Airbus A320/321 sau Boeing 737-9, iar compania aeriană, dată fiind creșterea spectaculoasă a numărului de pasageri în India, ar fi una de tip low-cost.

Pe lângă Qatar Airways, și alte companii aeriene au interes în regiune sau au trecut deja la acțiune. De exemplu, Etihad Airways a cumpărat un procent de 24% din compania aeriană locală Jet Airways iar companii aeriene aeriene din regiune – Singapore Airlines sau malaezienii de la Air Asia au și ei procentaje de până la 49% în companii locale.

Citește și  CEO-ul Qatar Airways, Akbar Al Baker, demisionează după 27 de ani în activitate

În trecut, compania aeriană Qatar Airways a vrut să cumpere o participație în compania locală Indigo, însă nu au reușit să finalizeze tranzacția la timp. De asemenea, tot qatarezii au încercat să pornească o companie aeriană în Arabia Saudită – Al Maha Airways – însă au renunțat la aceste planuri.

Într-un interviu acordat Reuters, Akbar Al Baker – CEO-ul celor de la Qatar Airways – a mai declarat că în acest moment datorită întârzierilor în livrarea avioanelor de către Airbus, compania aeriană este în urmă cu lansarea a 8 rute noi. Compania aeriană așteaptă de la Airbus avioane mono-culoar de tip A320neo și avioane de tip A350 – avion de tip lung-curier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *