Wizz Air modifica procedura de schimbare a datelor de calatorie

Compania aeriana low-cost Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din Europa Centrala si de Est si totodata linia aeriana care transporta cei mai multi romani, a anuntat astazi o schimbare in ceea ce priveste procedura de schimbare a datelor de calatorie. Daca pana acum schimbarea datelor de calatorie era permisa contra unei sume fixe + a diferentei pretului biletului, incepand de astazi taxa pentru schimbarea datelor pentru calatoria cu avionul va fi una variabila in functie de pretul initial al biletului de avion plus eventuala diferenta de pret pentru noile date de calatorie alese.

Astfel, pretul pentru schimbarea datelor de calatorie se va calcula din pretul biletului cumparat initial insa aplicand un minim de 10 euro sau maximum 60 euro. Asadar, chiar daca ai luat biletul cu sa zicem 200 euro, suma se va plafona la 60 EUR dar in continuare vei fi nevoit sa platesti eventuala diferenta de pret care survine pentru datele noului bilet de avion.

De asemenea, prin noua optiune introdusa de Wizz Air se poate schimba inclusiv ruta zborului. Acum nu imi este clar daca prin ruta se refera ca poti schimba biletul de avion de la o destinatie la alta, ceea ce daca ar fi asa – ar fi extrem de interesant.

Citește și  Wizz Air anunță zboruri directe București - Luxemburg

Trebuie mentionat ca daca alegi un pachet de calatorie Plus sau Flexible de la Wizz Air, nu vei fi nevoit sa platesti taxa de schimbare a datelor de calatorie. Datele flexibile de calatorie sunt disponibile prin optiunea Wizz Flex, in timpul procesului de rezervare a biletului de avion, contra sumei fixe de 10 EUR. Mai multe detalii despre Wizz Flex gasiti aici, pe site-ul transportatorului.

Chiar daca o schimbare a datelor de calatorie de regula implica costuri mari sau la anumite alte companii este total indisponibila, apreciez noua optiune de la Wizz Air o chestiune transparenta in beneficiul calatorilor.

Personal am schimbat o singura data zilele de calatorie, cu Garuda Indonesia, pentru un zbor intern, optiune pe care am avut-o disponibila pentru plata unei taxe fixe de doar cativa dolari (10 dolari pentru doua bilete) – iar schimbarea datelor de calatorie a fost facuta in aceeasi saptamana cu zborul. Dar alte continente, alte mentalitati si pana la urma alt tip de companie aeriana.

7 comentarii la „Wizz Air modifica procedura de schimbare a datelor de calatorie

 • 19 octombrie 2017 la 14:41
  Permalink

  Cum schimb data la un bilet wizz air?

  Răspunde
  • 19 octombrie 2017 la 15:16
   Permalink

   Alexandra, pentru schimbarea datelor de călătorie intră pe site-ul Wizz Air și cu codul de rezervare vezi opțiunile din site. Dacă nu te descurci, contactează compania aeriană prin telefon. Atenție, numărul de telefon este cu supra-taxă.

   Răspunde
 • 30 octombrie 2018 la 16:46
  Permalink

  cum pot schimba de pe bilet actul de calatorie in loc de id sau buletin am trecut pasaport

  Răspunde
 • 4 septembrie 2019 la 18:13
  Permalink

  Buna ziua, cum pot modifica data zborului?

  Răspunde
 • 11 februarie 2020 la 19:30
  Permalink

  cum pot sa schimb un bilet de avion de la wizz air depe 29 februarie pe 28 martie

  Răspunde
 • 11 septembrie 2021 la 16:51
  Permalink

  wizzair mi-a trimis azi 11.09.2021 mail ca mi-au schimbat zborul de intoarcere, am avut plecare pe 23.09.2021 si intoarecere pe data de 14.10.2021 iar pe data de intoarcere nu mai exista zborul , prin urmare mi l-au repus pe data de 12.10.2021 cu 2 zile mai devreme ceea ce mi nu imi e de folos. Binenteles incerc sa intru pe cont si imi pune ca s-a schimbat ceva la zbor si sa revin mai tarziu si sa verific… as putea sa cer returnarea integrala a banilor si sa imi fac din nou pe placul meu? Am platit acum 4 5 luni 450e total, acum pe aceiasi data de dus 23.09 si 2 zile mai tarziu cea de intors 16.10 imi iese la 150e tot biletul.

  Răspunde
  • 14 septembrie 2021 la 18:16
   Permalink

   Încercați să intrați în legătură cu ei. Nu îmi dau seama dacă problema este schimbarea datei sau aveți o nelămurire cu faptul că pe alte date prețul este mai mic. Un preț mai mic poate sugera puțini pasageri și ar exista riscul ca inclusiv zborul de pe 16.10 să se schimbe în altă dată.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *