O aeronavă TAROM Boeing 737-800 va fi denumită „Nadia Comăneci”

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de Vară care se vor desfășura anul aceasta la Paris, TAROM a semnat un acord cu fosta mare gimnastă Nadia Comăneci pentru a utiliza numele ei ca denumire pentru una dintre aeronavele Boeing 737-800 din flota operatorului de stat.

„Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noștri și de români. Doresc succes delegației României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe!”, a declarat Nadia Comăneci.

„TAROM este un partener istoric al sportivilor români care au reprezentat și reprezintă țara noastră la Jocurile Olimpice. Faptul că sportivii români, participanți la Olimpiadă, vor zbura către Paris la bordul aeronavei ce poartă numele Nadiei Comăneci, care a scris istorie la Montreal, în 1976, și a devenit cea mai galonată sportivă româncă din toate timpurile, este un simbol al parteneriatului pe care TAROM l-a încheiat, de-a lungul anilor, cu tot ceea ce înseamnă perseverență și performanță”, a declarat Costin Iordache, directorul general al TAROM.

Compania TAROM a purtat în mod tradițional olimpicii români la Olimpiadele anterioare și își propune ca în acest an să conducă lotul olimpic român cu aeronava Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Citește și  TAROM ar urma să primească două aeronave noi Boeing 737 MAX în 2025

Nadia Comăneci a acordat dreptul de utilizare al numelui în mod gratuit companiei aeriene

Potrivit comunicatului emis de către compania aeriană, fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a acordat companiei TAROM cu titlu gratuit dreptul de a-i utiliza numele pentru a denumi o aeronavă.

Nadia Comăneci alături de directorul general TAROM, Cosmin Iordache

Nu s-a comunicat care dintre aeronave va fi rebotezată

În prezent este nu este comunicat care dintre aeronavele existente în flota TAROM va fi botezată după noul nume al gimnastei. TAROM are o flotă compusă din 4 avioane Boeing 737-800, fiecare având o denumire deja: Alexandru Ioan Cuza, Mihai Viteazul, Sarmizegetusa sau Marea Unire.

TAROM Boeing 737-800 „Sarmizegetusa”