HiSky oferă un voucher de 50 EUR pe zborurile spre New York românilor care își reînnoiesc viza SUA

Compania aeriană HiSky a anunțat că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver derulat de Guvernul Statelor Unite ale Americii, care ar permite cetățenilor români să călătorească în SUA fără viză, folosind doar pașaportul.

Astfel, compania HiSky va oferi o rambursare în valoare de 50 euro din prețul plătit pentru zborurile București – New York operate de către HiSky. Campania se adresează celor care fac dovada reînnoirii vizei SUA până la data de 30 septembrie 2024.

Astfel, orice persoană care își reînnoiește viza pe perioada campaniei (17 aprilie – 30 septembrie 2024) este invitată să își încarce pe site-ul companiei aeriene HiSky documentul care confirmă reînnoirea vizei pentru a primi la schimb un voucher în valoare de 50 euro, utilizabil pentru zborurile operate de către companie din România către SUA.

Eliminarea vizei SUA pentru cetățenii români depinde de rata de refuz la acordarea vizelor

Eliminarea restricțiilor de intrare în Statele Unite, în scop de turism sau de afaceri, pentru cetățenii români, depinde de scăderea, sub procentul de 3%, a ratei de refuz la acordarea vizelor, până la finalul lunii septembrie. Numărul respingerilor în cazul solicitării de reînnoire, pentru persoanele care au deținut anterior o viză, este însă semnificativ mai mic decât în cazul solicitărilor noi. Astfel, compania aeriană se alătură campaniei inițiate de Secția Consulară a Ambasadei SUA din România, pentru încurajarea românilor a căror viză a expirat în ultimele 48 de luni să solicite înnoirea acesteia, fără interviu.

Citește și  HiSky a efectuat primul zbor București - Maldive din sezonul de iarnă 2024

De aceeași procedură simplificată pot profita și cei care au o viză încă validă, dar și copiii sub 14 ani, toate aceste reînnoiri fiind luate în considerare la calcularea ratei de refuz, pe durata ultimului an. Dacă obiectivul este atins, românii ar putea călători în SUA, doar cu pașaportul, chiar începând de anul viitor.

Am lansat zborurile directe către SUA cu încrederea că, în foarte scurt timp, toți cetățenii români se vor putea bucura de călătorii peste ocean, fără grija obținerii în prealabil a vizei. Anul acesta avem o șansă extraordinară de a face acest lucru să se întâmple, de aceea, am decis să impulsionăm acest demers și să-i recompensăm pe cei care se implică. Multă vreme ne-am simțit nedreptățiți de această restricție, însă, în acest moment, îndeplinirea criteriilor pentru includerea în programul Visa Waiver depinde de noi. Pasagerii care își vor achiziționa, în următoarea perioadă, bilete pentru zborurile din această vară către SUA au deja o viză. Așadar, sperăm ca prin această ofertă de cash back să le îndreptăm atenția către opțiunea de reînnoire ușoară, fără interviu, valabilă atât pentru adulți, cât și pentru copii. În 2023 am marcat premiera lansării primelor zboruri directe București – New York, după 20 de ani. În 2024 începem operarea, iar în 2025 așteptăm să avem, pentru prima dată în istorie, aeronavele pline de pasageri care intră în Statele Unite doar cu pașaportul”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Citește și  HiSky a primit autorizarea pentru a lansa zboruri spre SUA și urmează să recepționeze un Airbus A330 săptămâna viitoare

HiSky va începe operarea zborurilor din România spre SUA în 7 iunie 2024

Primul zbor direct operat de HiSky de pe aeroportul Otopeni din București către aeroportul JFK din New York este programat să aibă loc pe data de 7 iunie 2024.

Destinația va fi operată cu patru frecvențe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă cu retur în aceleași zile, iar călătoria transatlantică, de la București, va avea o durată de puțin peste 10 ore.

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, economic și business, în rezervare fiind incluse o masă caldă și o gustare, pentru fiecare pasager.

HiSky Airbus A330-200
HiSky Airbus A330-200

Zborurile vor fi efectuate cu o aeronavă wide-body modernă, Airbus A330-200, care oferă pasagerilor, pe lângă posibilitatea călătoriei fără escală și acces la conținut multimedia, pe întreaga durată a călătoriei. Prin intermediul sistemului de legături al companiei, și pasagerii din Cluj Napoca, Timișoara, Chișinău și Oradea vor putea ajunge în Statele Unite, cu doar o scurtă oprire la București.