CEO-ul Qatar Airways, Akbar Al Baker, demisionează după 27 de ani în activitate

CEO-ul emblematic al companiei aeriene Qatar Airways, Akbar Al Baker, a anunțat că va părăsi funcția de CEO a acestei companii aeriene din data de 5 noiembrie 2023.

Noul CEO al companiei aeriene a Statului Qatar va fi Engr. Badr Mohammed Al-Meer, acesta fiind în prezent Chief Operating Officer (COO) al principalului aeroport din Doha, Hamad International.

Ascensiunea fulminantă a companiei aeriene qatareze a fost fantastic sub conducerea lui Al Baker, compania crescând practic de la o micuță companie aeriană la una dintre cele mai mari și mai respectate companii aeriene din lume, concurând cu companii aeriene precum Emirates, Etihad sau Turkish Airlines. În acest fel, practic a pus pe harta lumii Doha ca fiind una dintre cele mai importante huburi de tranzit globale.

Compania aeriană, în ultimii 27 ani, sub conducerea lui Al Baker a crescut de la o flotă de 5 avioane la 284 avioane care servesc o rețea de 160 destinații din întreaga lume.

În plus, Al Baker a fost constant implicat în diverse discuții, emblematică în acest sens fiind disputa pe care compania aeriană a avut-o cu Airbus, pe tema avioanelor Airbus A350. Reputația CEO-ului Qatar Airways a fost una excelentă, industria luând foarte în serios toate declarațiile sale.

Nu a fost anunțat motivul pentru care Akbar Al Baker se retrage din această poziție.

Akbar Al Baker, CEO Qatar Airways

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *