Air Connect își mută din 24 iulie zborurile din București pe Aeroportul Băneasa

Compania aeriană Air Connect a anunțat mutarea zborurilor operate de la Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni pe Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu Băneasa.

Zborurile vor fi mutate de la Otopeni la Băneasa în 24 iulie

Mutarea zborurilor se va realiza în 24 iulie 2023 iar orarul de zbor pe care compania o avea pe Otopeni nu se va schimba, acesta fiind preluat integral pe Aeroportul Băneasa.

Avantajul Aeroportului Băneasa este dat de proximitatea față de oraș, acesta fiind în inima cartierului Băneasa și având mai multe posibilități de transport în comun cu autobuzul.

Destinații multiple interne oferite de Air Connect

Air Connect va opera astfel de pe Aeroportul București Băneasa zboruri spre Baia Mare, Targu Mureș, Timișoara, Sibiu și Suceava ca zboruri interne, respectiv spre Budapesta ca zbor internațional.

De asemenea, Air Connect vinde zboruri și pe destinația Roma, într-un parteneriat cu Aeroitalia.

Pe lângă zborurile oferite de Air Connect de la București, compania operează zboruri sezoniere și de la Constanța spre Cluj și Timișoara.

Air Connect are în flotă două aeronave de tip ATR 72

Compania aeriană Air Connect are o flotă de două aeronave de tip ATR 72-600, înmatriculate YR-ACA și YR-ACB. Ambele aeronave au intrat în serviciul comercial în 2013, având o vârstă medie de aproape 9 ani.
Cu toate acestea, mai cu seamă la debutul zborurilor, compania a operat și cu aeronave închiriate de la NyxAir de tip Saab 340, de capacitate mai mică.

În altă ordine de idei, compania aeriană italiană Aeroitalia este interesată să cumpere Air Connect. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla și dacă Aeroitalia va absorvi Air Connect în propriul portofoliu sau brandul Air Connect va rămâne de sine stătător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *