Uniunea Europeană ar putea cere companiilor aeriene să standardizeze și să permită gratuit bagajul de mână

Fără doar și poate, una dintre cele mai frustrante situații atunci când călătorești este să ți se refuze bagajul de mână în cabina avionului sau să fi taxat suplimentar pentru bagajul de mână.

Se pare că oficialitățile din Uniunea Europeană au pus gând rău practicilor mai ales ale companiilor aeriene low-cost care au început să taxeze în unele situații bagajele mai mult decât chiar și prețul biletelor de avion.

Potrivit unei rezoluții din Comisia Europeană, regulile diferite ale companiilor aeriene în ceea ce privește bagajele de mână sau chiar costurile ascunse practicate de către aceștia fac dificilă o comparație reală de prețuri între serviciile companiilor aeriene.

Discuția din interiorul acestei rezoluții inclusiv pe faptul că modul în care companiile aeriene aplică regula privind dimensiunea bagajelor este deseori discreționară și arbitrară, ceea ce face redundantă necesitatea unor mărimi diferite ale bagajelor.

Interesant este că această inițiativă a pornit de la o petiție lansată de către un călător încă din ianuarie 2020. Acest călător a reclamat că multe companii aeriene care zboară pe destinații din interiorul Uniunii Europene practică reguli diferite în ceea ce privește dimensiunile bagajelor de mână, greutatea sau prețurile acestora, ceea ce crează costuri ascunse dacă cineva trebuie să schimbe compania aeriană din diferite motive.

Dacă aceste idei se vor aplica în cele din urmă va rămâne de văzut. Însă partea bună este că Uniunea Europeană când își pune în cap astfel de standardizări, le cam face. Să ne gândim la cât de standardizată este partea de compensații în industria aviatică când vorbim de zboruri întârziate.

Sau ceva ce este și mai vizibil: inclusiv Apple de la noile telefoane iPhone a trebuit să adopte standardul unic USB-C.

Impactul unei astfel de măsuri ar aduce cu siguranță o creștere de prețuri pentru biletele de avion, dar până la urmă măcar ar face un pic de ordine în această zonă și am putea să nu avem emoții atunci când cumpărăm un bagaj troller care la o companie aeriană poate fi acceptat în cabină și la altă companie aeriană se solicită un cost suplimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *