Zona Oriente si Parque des Nacoes – Lisabona

Zona Parque des Nacoes, cunoscută mai mult pentru turiști ca Zona Oriente datorită Gării din această parte a orașului este una dintre cele mai noi cartiere din Lisabona. A fost construit anterior evenimentului Expo 98 care s-a ținut în Lisabona, iar mulți localnici încă mai spun zonei drept Expo. Este de departe cea mai modernă zonă din Lisabona cu numeroase clădiri moderne, una dintre cele mai mari gări din lume după numărul de pasageri și are și numeroase obiective turistice, printre care și un Oceanariu despre care v-am scris anterior și am spus că este extraordinar.

Când am venit în Lisabona, am ales să stăm în acest cartier pentru că era aproape de aeroport și de asemenea din prima zi doream să mergem la Oceanariu. Ba mai mult, era și un mall aproape (Vasco da Gama Shopping Center), aveam o gară, stație de metrou și era comod să ajungem oriunde de aici. Am ajuns destul de devreme cu o cursă TAP Portugal de la București la aeroportul din Lisabona și pe la ora 9:30 deja eram aici, după ce am luat metroul de la aeroport și am mers cu el vreo 3 stații. Cum era destul de devreme, nu am mers direct la hotel ci am stat un pic pe malul estuarului, era o dimineață călduroasă de august. Ce m-a surprins era că zona nu era plină de lume iar atmosfera era foarte relaxantă. Aveam să aflăm că așa e pe aici, nu e trafic incredibil iar zone de locuit nu prea sunt pe aici.

Ne-am cazat la Hotelul Olissippo Oriente, un hotel de 4 stele modern, orientat mai mult spre zona Business, însă unde ne-am simțit extraordinar. De la geamul camerei vedeam estuarul…nouă ne plăcea să spunem că vedeam marea, până la urmă e ultima frontieră dintre râu și ocean.
Cazarea în Lisabona nu ni s-a părut deloc scumpă, mai ales dacă comparăm cu alte destinații mai turistice din Europa, cum ar fi Roma, unde am plătit pe o noapte ca aici pe două nopți, în condiții net superioare.

Era un avantaj mare că din zonă aveam metrou care se conecta cu toate celelalte linii astfel că ajungeam destul de ușor în oricare zonă din centrul istoric.

Mi-a plăcut zona foarte mult și noaptea, era foarte liniștită, deși de menționat este că seara se lasă destul de friguț în Lisabona, mai ales în zonele apropiate de malul oceanului sau de cel al estuarului. Din păcate ziua nu am prea făcut poze decât la Oceanariu.

Vă las cu poze din zona Oriente:

DSC_0096

Gara Oriente Lisabona
Gara Oriente Lisabona
Telegondala, pod si cladire moderna in zona Oriente - Lisabona
Telegondala, pod si cladire moderna in zona Oriente – Lisabona
Oceanariul Noaptea
Oceanariul Noaptea
Zona Oriente - Noaptea - Clădirile Gemene din Lisabona
Zona Oriente – Noaptea – Clădirile Gemene din Lisabona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *