Zboruri Cluj-Napoca – Zurich cu SWISS începând din 2024

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca a anunțat că începând din sezonul de vară 2024 o nouă companie aeriană va oferi zboruri de pe aeroportul clujean.

Este vorba despre Swiss International Airlines care va conecta orașul Cluj-Napoca cu Zurich, capitala turistică a Elveției.

Zborurile vor fi operate cu 3 frecvențe săptămânale, în zilele de luni, joi și duminică.

Zborurile încărcate în sistemele de rezervări sunt planificate a fi operate cu un mix de aeronave Airbus A220-300 (cu o capacitate de 145 locuri) și Embraer 190.

Noua destinaţie va asigura astfel şi zboruri de conexiune spre destinaţii intercontinentale, precum:

  • în fiecare luni şi duminică, de la Cluj – Zurich şi de acolo mai departe, spre: New York (Aeroportul Newark), Boston, São Paulo şi Bangkok;
  • în fiecare joi, de la Cluj – Zurich şi de acolo mai departe, spre: New York (Aeroportul JFK), Miami, Dubai, Montreal, Boston, Shanghai, Chicago, San Francisco şi Los Angeles.

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj „Aeroportul Internațional Cluj rămâne un motor de dezvoltare al regiunii iar eforturile sale de creştere a conectivităţii regiunii, sunt astăzi concretizate prin această nouă rută spre Zurich, anunţată în premieră absolută pentru anul 2024. Noua rută va deservi printre altele şi o importantă comunitate de români din Zurich care depășește 8.000 de persoane.”  

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a transmis următoarele: „Stabilirea unor conexiuni aeriene între Cluj-Napoca și Zurich este un moment așteptat de mulți pasageri și suntem încântați de faptul că Aeroportul Internațional Cluj va răspunde nevoilor de conectivitate între cele două regiuni, fie că este vorba despre traficul business sau leisure. Decizia unei noi companii aeriene, Swiss International Air Lines de a opera zboruri spre principala sa bază de operaţiuni din Zurich şi mai departe spre multe destinaţii din marile aeroporturi ale lumii, vor asigura astfel diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga Transilvanie.”

Zurich este cel mai mare oraş al Elveţiei, bine cunoscut ca centrul cultural, economic şi industrial al ţării şi unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii. Orașul găzduiește mai multe instituții financiare, giganți bancari, piaţa de valori, corporaţii naţionale şi internaţionale şi respectiv majoritatea centrelor de cercetare și dezvoltare europene cu sediul la Zurich. Denumit şi poarta Alpilor, Zurich este oraşul cu cel mai mare nivel de trai din lume care a devenit o destinaţie turistică atractivă.

Citește și  Au fost inaugurate primele zboruri Cluj Napoca - Zurich cu Swiss International Air Lines

Aeroportul se află la 13 kilometri nord de centrul orașului Zurich și deservește zona metropolitană Zurich. Acest aeroport este tranzitat anual de peste 22 milioane de pasageri şi este de asemenea, principalul hub aerian pentru Swiss International Air Lines.

Biletele de avion au fost puse deja la vânzare pe site-urile de profil și pe site-ul companiei aeriene.

Pe lângă anunțarea rutei Zurich – Cluj-Napoca, compania aeriană SWISS a anunțat în același timp și începerea zborurilor pe ruta Zurich – Kosice (Slovacia) în ceea ce privește rutele europene și Washington DC (SUA) și Toronto (Canada) în ceea ce privește rutele lung-curier trans-atlantice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *