Zboruri București – Cernăuți oferite de Blue Air?

Săptămâna trecută o delegație din România a făcut o vizită de lucru în Cernăuți, astăzi parte din Ucraina. În cadrul delegației române a participat și un reprezentat al companiei aeriene Blue Air, Marius Popa, potrivit agenției locale de presă în limba română BucPress.

Delegația română s-a întâlnit și cu reprezentanți ai Aeroportului Internațional Cernăuți, care au precizat că aeroportul este pregătit să poată primi aeronave de tipul celor pe care le folosește Blue Air.

Probabilitatea unui zbor direct între București și Cernăuți este una mică în contextul actual, dar totuși cred că ar putea fi o chestiune testată, având în vedere că mulți ucrainieni folosesc aeroporturile din Iași și Suceava pentru zboruri spre Europa. Un zbor direct spre București ar lega Cernăuțiul atât de România, cât mai ales de zboruri ieftine mai departe spre Europa.

Rămâne de văzut dacă se va materializa acest lucru, dar știm cu toții că Blue Air oferă câteodată rute surprinzătoare, cum ar fi ruta în triunghi Iași – Cluj – Timișoara. Iar un zbor săptămânal anunțat între București și Cernăuți, la 100 ani de la Marea Unire, parcă

Aeroportul din Cernăuți are un singur zbor regulat, cel spre Kiev, operat de compania aeriană Dniproavia, cu un Embraer 145. În 2016, aeroportul a fost tranzitat de puțin peste 12.000 pasageri. Comparat, acest aeroport ar fi la capacitate chiar mai mică decât Aeroportul Utilitar Tuzla.

sursă inițială: Fly-Ra.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *