Zbor Wizz Air București – Billund de duminică seară anulat – pasagerilor li s-a oferit rambursarea biletelor de avion sau continuarea transportului abia joi

Așa cum detaliază Gabriel de la BoardingPass.ro – un incident s-a întâmplat seara aceasta pe Aeroportul Otopeni, când un avion aparținând companiei low-cost maghiare Wizz Air a avut o problemă tehnică în timpul decolării de pe pistă și a anulat decolarea. Aeronava de tip Airbus A321 urma să efectueze cursa W63211 București Otopeni – Billund și zborul retur W63212.

Cum altfel se procedează în astfel de cazuri, aeronava a fost inspectată și s-a luat decizia anulării zborului din seara aceasta spre Billund (Danemarca) respectiv zborului retur spre București.

Un lucru mi-a atras atenția însă: pasagerilor li s-au oferit două opțiuni, fie restituirea completă a prețului plătit pentru biletul de avion, fie rerutare pentru ziua de joi. Adică peste 4 zile. Când oricum e vorba de un zbor deja programat, cu pasageri deja în avion, mă îndoiesc că oricum ar fi locuri pentru toți pasagerii.

Citește și  Wizz Air deschide in decembrie doua rute noi din Bucuresti: Hanovra si Billund

Și mă gândesc cât de neplăcut este să fi lăsat așa de către compania aeriană, dar în cele din urmă poate fi un calcul matematic, inclusiv dacă pasagerii solicită (îndreptățit) compensațiile necesare.
Pentru o companie aeriană low-cost poate fi mai ieftin să plătească despăgubirile maxime legale (de vreo 600 EUR) fiecărui pasager, decât să îi reruteze sau să facă rost de o aeronavă repede – caz în care oricum ar putea să aibă parte de probleme cu despăgubirile.

Cam acesta este dezavantajul low-costului și al frecvențelor reduse. O companie aeriană de linie, în mod normal (că și acolo pot fi surprize) te-ar reruta pe un zbor de la un partener, chiar dacă nu ar fi un zbor direct.
Așa, s-a nimerit de data asta să fie Billund, un oraș care nu se bucură de prea mulți turiști, dar imaginează-ți că ești rămas în Tel Aviv – un oraș care are și el mai puține frecvențe săptămânale, și mai e și un oraș scump și cu cazare greu de găsit.

3 comentarii la „Zbor Wizz Air București – Billund de duminică seară anulat – pasagerilor li s-a oferit rambursarea biletelor de avion sau continuarea transportului abia joi

 • 18 septembrie 2017 la 3:13
  Permalink

  Pasagerilor din Billund li s-a oferit cazare si rerutare spre alte zboruri Wizz-Air catre Cluj sau Bucuresti. Sunt unul din pasagerii care au prins bilet pentru joi, dar nu multi au fost la fel de norocosi.

  Răspunde
  • 18 septembrie 2017 la 10:57
   Permalink

   Mulțumim pentru precizări, Mihai. Poți să ne dai mai multe detalii asupra cazării? Inițial pe Facebook zvonurile erau că pasagerii nu au primit cazare.
   Pasagerii care au primit rerutare au primit-o în aceeași zi cu zboruri Wizz Air sau cu alte companii aeriene?

   Răspunde
 • 18 septembrie 2017 la 15:17
  Permalink

  Eu nu am optat pentru cazare asigurata de D-lor, am schimbat biletul si am plecat. La momentul la care am plecat, pasagerii puteau opta pentru zborurile urmatoare ale Wizz-Air catre Cluj sau Bucuresti, in limita locurilor disponibile.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *