Zbor cu TAP Portugal pe ruta București – Lisabona

Am zburat de două ori cu TAP Portugal, o rută dus-întors de la București la Lisabona. Se întâmpla în August 2013, când am făcut o mică vacanță în Lisabona și împrejurimi. Am cumpărat biletele de avion la un preț destul de bun (250 EUR dus-întors) și ne-am bucurat de orarul de zbor excelent pe acest segment, plecarea dimineața devreme din București și returul din Lisabona seara târziu. Un orar de zbor excelent pentru cei care doresc un city-break în care să se bucure din plin de o zi întreagă în capitala Portugaliei.

În prețul biletului de avion au fost incluse bineînțeles toate taxele, am avut câte un bagaj de cală și un bagaj de mână plus câte o masă la bord.

În acest moment TAP Portugal operează zborul Lisabona – București cu o frecvență de 6 zboruri săptămânale (în fiecare zi, mai puțin sâmbăta) după următorul orar de zbor:

TP0722 – Lisabona – Bucharest 22:45 – 04:45
TP0723 – Bucharest – Lisabona 05:35 – 08:00
*ore locale

Avionul cu care zboară TAP pe ruta București – Lisabona este fie un Airbus A319, fie un Airbus A320. Sunt avioane similare, diferența este în principiu la numărul de pasager, A320 fiind un avion puțin mai mare. Am mai văzut câteodată și Airbus A321, un avion mai măricel cu care vine pe Otopeni Air France sau KLM.

Avioanele nu au un in flight entertainment system, sau cel puțin cele cu care am fost nu aveau IFE, așadar nu te poți uita la filme sau să te joci pe aceste zboruri cu sistemul multimedia al avionului. Așa că mi-am ținut telefonul pe flight mode și la plecare am mai făcut câteva poze pe geam iar la întoarcere noaptea am ascultat muzică. Din păcate la vremea aceea nu credeam că o să fac și un blog de travel așa că nu am prea făcut poze la meniu și în interiorul avionului.

Flying with Tap Portugal over Croatia

Nu are TAP cea mai tânără flotă (în materie de vechime avioane) însă centrul de mentenanță TAP este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune din lume. Să nu uităm că TAP operează o grămadă de zboruri transatlantice, atât spre America de Nord cât și spre America de Sud. Și atunci revizia avioanelor trebuie să fie la zi.

Aeroporto Metro Station Lisboa
Aeroporto Metro Station Lisboa

Revenind la zborul nostru. Plecarea din București a fost cu o foarte mică întârziere însă am ajuns la Lisabona mai devreme de ora 08:00. Cred că la 08:00 deja eram în aeroport și ne dumiream de cum să ajungem cu metroul în oraș. Dacă nu știați, de câțiva ani există o stație de metrou în aeroport care face legătura cu orașul. Trenurile de metrou sunt foarte mișto, nu sunt de volum ca cele Bombardier din București.
Tot legat de aeroport, vă spun că bagajele au venit foarte repede, cred că cel mai repede dintre toate aeroporturile pe unde ne-am plimbat. Totuși, trebuie să punem că am fost transportați la coborâre cu autobuzul spre terminal.

metrou-lisabona

La întoarcere din păcate am dat peste o grevă a celor de la sol și a făcut ca plecarea să întârzie cu vreo 2 ore. Mi-ar fi plăcut ca cineva de la compania aeriană să fi venit să ne spună ceva, mai ales că zborul nostru a plecat printre ultimele. Niciun ne cerem scuze, niciun voucher pentru o apă, nimic. Ne-am bucurat că am plecat. Cred că am plecat cu puțin înainte de două ore înainte ca să fie obligatoriu ca să ne compenseze cu explicații și vouchere de mâncare și apă și de aceea. Totuși, alte zboruri plecaseră cu întârzieri mai mici, cel de București a plecat printre ultimele, la un moment dat în zona aceea a terminalului nu mai era nimeni.
După ce am urcat însă la bord personalul a fost prietenos însă cum toată lumea era obosită ne-am pus la culcare, cine a putut.

Meniul de la bord. Am apreciat că la zbor am primit un meniu destul de complet. De regulă sunt foarte pretențios la mâncarea din avion, chiar nu prea îmi place. Mai mult ciugulesc. Același lucru s-a întâmplat și la aceste zboruri. Singurul moment când mi-a plăcut mâncarea de la bord a fost când am călătorit cu Garuda Indonesia. Am ciugulit și pe Qatar ceva mai mult, însă de foame mare că zborul a fost de 15 ore în total 🙂

Mai trebuie spus că aeroportul din Lisabona este cam în oraș, așadar le-a fost ușor să tragă o linie de metrou din Oriente până acolo. Când ne-am cazat în zona Placa de Espana vedeam o grămadă de avioane care aterizau pe aeroportul din Lisabona.

Apropo, dacă vă plimbați cu metroul din București, pe M2 am văzut deseori reclame la TAP, atât pentru destinația Lisabona cât și pentru America de Sud sau Nord. Avionul din imagine este un Airbus A330 – este destul de mișto dacă prindeți loc la geam. Pe București Otopeni nu zboară cam niciodată așa ceva. 🙂

Imagine cover: „TAP Air Portugal Airbus A320-214; CS-TNG@ZRH;08.06.2011/599ax” by Aero Icarus / Flickr 

Un comentariu la „Zbor cu TAP Portugal pe ruta București – Lisabona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *