WOW Air trece prin turbulențe serioase cu anulări de zboruri spre Statele Unite și cu aeronave retrase din flotă

Compania aeriană low-cost din Islanda – WOW Air trece printr-o perioadă cu turbulențe serioase cu probleme pe mai toate planurile. Anterior, s-a anunțat că WOW Air ar avea o poziție financiară destul de slabă, ulterior s-a anunțat că ar fi fost cumpărați de către Icelandair, iar ulterior tranzacția picând iar în acest moment compania trebuie să anuleze o serie de zboruri după ce a returnat două aeronave Airbus A330 companiei care îi închiria aceste aeronave. În total, până la finalul lunii noiembrie WOW Air a rămas fără patru aeronave din flotă.

Compania în final va rămâne cu 11 aeronave, din cele 20 pe care le avea la mijlocul acestui an.

Pe lângă reducerea flotei, ieri s-a anunțat că WOW Air a disponibilizat 111 angajați, pentru a ajusta costurile companiei la necesarul operațional curent.

Compania aeriană WOW Air a surprins printr-un model de prețuri ultra-low-cost, oferind zboruri de conexiune între Europa de Nord și America de Nord, la prețuri care erau chiar și 100$. Desigur, aeronavele nu erau dotate cu ecrane sau nu se servea mâncare sau băutură decât contracost, dar chiar și așa era un preț extrem de tentant pentru pasagerii care doreau să ajungă cât mai ieftin din punctul A în punctul B.

Creșterea prețurilor pentru combustibil a luat însă compania islandeză cumva pe nepregătite și toată această poveste a dus la formarea acestui bulgăr de zăpadă care încă nu se știe cum se va sparge.

Zboruri anulate spre Statele Unite dar și zborul recent inaugurat spre India

Recent, compania aeriană a inaugurat zborurile Reykjavik – New Delhi (India), dar zborul deja a fost blocat din posibilitatea de a fi rezervat, după doar 4 săptămâni de la inaugurare.

De asemenea și rutele  Reykjavik – Chicago și spre Los Angeles urmează să fie suspendate de la sfârșitul lunii ianuarie, cu multe alte reduceri de frecvențe alături.

Discuții pentru viitorul companiei

În prezent, compania aeriană WOW Air este în discuții cu fondul Indigo Partners, același fond de investiții care se află și în spatele expansiunii companiei aeriene low-cost Wizz Air. Dacă lucrurile merg bine, am putea specula chiar la o trecere a WOW Air sub portofoliul Wizz Air. Pentru moment, WOW Air a anunțat intenția Indigo de a investi în companie până la 100 milioane euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *