Wizz Air suspendă zborurile spre și din Chișinău începând din 14 martie 2023

Compania aeriană Wizz Air a decis suspendarea zborurilor operate spre și dinspre Chișinău, capitala Republicii Moldova începând din 14 martie 2023.

Clienții afectați de suspendarea zborurilor vor fi rambursați integral, vor primi 120% din valoarea rezervării în contul Wizz sau pot opta pentru un alt bilet de avion.

În urma suspendării zborurilor din Chișinău, Wizz Air va crește frecvențele unor zboruri operate de la Iași și va adăuga un nou zbor Iași – Berlin.
Rutele spre Budapesta și Praga vor fi însă suspendate fără o alternativă din regiune.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a revenit cu următorul comunicat:

Autoritatea Aeronautică Civilă confirmă că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

Autoritatea a fost notificată printr-un email despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune.

Autoritatea și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au fost în permanentă colaborare și discuții cu reprezentanții Wizz Air, informând continuu privind procedurile aplicate în scopul asigurării unui nivelul corespunzător al siguranței și securității aeronautice.

Decizia luată de către Wizz Air a creat incertitudine având în vedere că în data de 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar astăzi acesta a fost aprobat de către AAC.

Urmare a analizei riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță, aplicând o serie de proceduri în acest sens, și regretă decizia subită luată de către Wizz Air.

În continuare vom întreprinde toate acțiunile necesare pentru a asigura revenirea cât de curând a operatorului aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar și pentru atragerea altor companii aeriene low-cost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *