Wizz Air se extinde la București și Aeroportul Otopeni devine cea mai mare bază a operatorului aerian

Compania aeriană low-cost Wizz Air, cel mai mare operator aerian din România, a anunțat astăzi o nouă extindere semnificativă a operațiunilor sale din București desfășurate la Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni.

Zbor nou spre Leipzig și creșteri de frecvență pe zboruri existente

Astfel, operatorul low-cost va aloca încă două aeronave Airbus A321neo bazei sale de la București, împreună cu lansarea unei noi rute, spre Leipzig, Germania.

Zborurile spre Leipzig vor debuta din 4 iunie 2024, iar aeronavele noi sunt așteptate în luna iunie 2024.

De menționat că zborul spre aeroportul Leipzig este unul care va fi operat în premieră de la Aeroportul Henri Coandă București – Otopeni.

Alocarea a două noi aeronave la București Otopeni va asigura posibilitatea ca Wizz Air să crească frecvența de zboruri pe 21 dintre rutele sale existente în București.

ACTUALIZĂRI DE FRECVENȚĂ

RutăZboruri săptămânale
București – Alicante3 creștere la 4
București – Barcelona11 creștere la 14
București – Malaga3 creștere la 5
București – Tenerife3 creștere la 4
București – Valencia5 creștere la 7
București – Atena4 creștere la 7
București – Paris Beauvais9 creștere la 12
București – Catania4 creștere la 7
București – Milano Bergamo14 creștere la 16
București – Roma Fiumicino12 creștere la 14
București – Treviso9 creștere la 11
București – Torino3 creștere la 4
București – Dortmund9 creștere la 11
București – Bruxelles Charleroi9 creștere la 11
București – Copenhaga5 creștere la 7
București – Dubai2 creștere la 3
București – Larnaca4 creștere la 5

19 aeronave bazate la București din cele 36 staționate în România

Prin adăugarea celor două noi aeronave la București Otopeni, Wizz Air va ajunge la 19 aeronave staționate la București și la 800 persoane care vor lucra la baza din București. Astfel, baza de la București va deveni cea mai mare bază Wizz Air.
Operatorul aerian de asemenea estimează că prin aceste noi alocări de aeronave își va consolida poziția de lider de piață în țară, cu o cotă de 57%.

Citește și  Wizz Air celebrează la Cluj cei 80 milioane de pasageri transportați pe rute spre și din România

De la primul său zbor din România, în 2006, Wizz Air a devenit principala companie aeriană din țară și prima opțiune de călătorie cu avionul.

Anunțul de astăzi presupune că, în 2024, Wizz Air va avea 36 de aeronave staționate în România, la cele șase baze din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara, și o rețea ce cuprinde 171 de rute către 79 de destinații din 24 de țări.

În ultimii 17 ani, prezența companiei aeriene a contribuit la crearea a 1.600 de locuri de muncă în cadrul Wizz Air în România și a altor peste 60.000 de locuri de muncă în industria ospitalității și în industriile conexe.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la București, József Váradi, CEO-ul Grupului Wizz Air, a declarat:Astăzi, Wizz Air își consolidează poziția de lider printre companiile aeriene din România. Această investiție în operațiunile noastre din România va transforma Bucureștiul în cea mai mare bază operațională a Wizz Air, subliniind dedicarea noastră în țară prin crearea de noi locuri de muncă în cadrul companiei și în sector, prin stimularea economiei și prin oferirea de opțiuni de călătorie la prețuri accesibile unui număr tot mai mare de pasageri. În prezent, avem deja peste 54% din cota de piață, în creștere la 57% anul viitor, ceea ce înseamnă că fiecare a doua persoană care călătorește cu avionul alege să zboare cu Wizz Air. Acest lucru este o onoare pentru noi, dar și o responsabilitate pe care o avem în calitate de companie aeriană, de a continua să oferim pasagerilor o experiență coerentă în toate etapele călătoriei. Ne-am îmbunătățit semnificativ operațiunile, cu un procent de 99,3% dintre zboruri finalizate în România în această vară, menținându-ne angajamentul de a îmbunătăți și mai mult această cifră.”

Citește și  Wizz Air reia din decembrie trei zboruri de la Chișinău spre Londra, Milano și Roma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *