Wizz Air primește primul Airbus A321neo asamblat în China

Wizz Air va fi prima companie aeriană din Europa care va recepționa o aeronavă Airbus A321neo asamblată în China.

Noua aeronavă este montată pe linia finală de asamblare Airbus din Tianjin și va fi livrată către Wizz Air la patru ani după ce compania aeriană a recepționat primul său A321neo, în 2019.

Acesta va fi cel de-al 92-lea Airbus A321neo al Wizz Air și va crește ponderea tehnologiei „neo” din flota globală a Wizz Air la peste 50% .

Wizz Air are cea mai mare comandă confirmată pentru Airbus A321neo din Europa și, ca parte a „obiectivului său WIZZ500”, intenționează să primească alte 355 de aeronave până la finalul deceniului.

Airbus A321neo este cea mai eficientă aeronavă cu fuzelaj îngust care zboară în prezent, cu 239 de locuri într-o configurație cu o singură clasă. Echipată cu motoare Pratt and Whitney GTF, aeronava asigură cel mai scăzut consum de combustibil per pasager pentru a ajuta Wizz Air să reducă costurile destinate combustibilului și să asigure cea mai scăzută intensitate a carbonului dintre orice companie aeriană europeană . De asemenea, aeronava oferă beneficii suplimentare, cum ar fi consumul de combustibil de 30%, economisirea a 50% din CO2 și o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot, în comparație cu aeronavele din generația anterioară .

Citește și  Wizz Air reia zborurile București - Salzburg din 2 aprilie 2024

Zborul de livrare este alimentat cu un amestec de 10% combustibil sustenabil pentru aviație (SAF).

Noul Airbus A321neo va fi finanțat printr-o tranzacție sale-and-leaseback cu AVIC, unul dintre partenerii finanțatori ai Wizz Air.

József Váradi, CEO-ul Grupului Wizz Air, a spus:

„Fiind cea mai eficientă aeronavă cu fuzelaj îngust care zboară astăzi, Airbus A321neo este aeronava noastră preferată. Pe lângă faptul că oferă o economie de operare excepțională, oferă baza de la care să ne menținem poziția uneia dintre cele mai sustenabile companii aeriene din lume. Acest lucru ne va asigura de reducerea în continuare a intensității de carbon per pasager, chiar și pe măsură ce creștem.

Ziua de astăzi marchează o etapă importantă, aeronavele Airbus A321neo însumând pentru prima dată peste 50% din ponderea flotei noastre. Marcăm această ocazie devenind primul client european care a recepționat livrarea unei aeronave de pe linia de asamblare finală a Airbus din Tianjin. Aș dori să mulțumesc personal echipei Airbus și AVIC pentru că au făcut acest lucru posibil. Așteptăm cu nerăbdare dezvoltarea cooperării noastre continue, pe măsură ce Wizz Air accelerează înspre a deveni un grup cu 500 de aeronave până la sfârșitul deceniului.”

AVIC Leasing a comentat:

„AVIC Leasing este bucuroasă să sărbătorească pentru prima dată livrarea unui A321neo cu motoare Pratt and Whitney GTF împreună cu Wizz Air, de la linia de asamblare finală a Airbus din Tianjin, și este încântată să valorifice relația existentă cu Wizz Air pentru rețeaua în creștere a companiei aeriene.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *