Wizz Air se aliniază la politica celorlalte companii aeriene și nu va mai tarifa bagajul standard de mână din 29 octombrie 2017

Compania aeriană low cost maghiară Wizz Air are una dintre cele mai dure politici pentru bagajul de mână gratuit, în prezent având un bagaj de mână gratuit cu mult sub dimensiunile permise de către alte companii aeriene. Acest lucru a produs frustrare pentru mulți pasageri, pentru că Wizz Air are această politică unică a bagajului de mână iar mulți pur și simplu nu știau și se puteau trezi în aeroport că e nevoie să achite o taxă suplimentară.

Totuși, în cursul zilei de astăzi, compania maghiară a anunțat că această politică dură pentru bagajul de mână gratuit nu se va mai aplica de la 29 octombrie 2017, când bagajul standard de mână va fi gratuit, în limita dimensiunilor de 55 x 40 x 23 cm și maximum 10 kg.

Atenție, nu este vorba de bagajul de cală, cum unii interpretează. Și, nici măcar nu este vorba de un bagaj mare, ci este cel standard, oferit de toate companiile aeriene din Europa. Asta chiar dacă Wizz Air probabil că va păstra denumirea de bagaj mare.

În prezent, bagajele de mână la Wizz Air sunt gratuite doar dacă respectă dimensiunile maximale de 42 x 32 x 25 cm. În plus, indicația companiei este ca bagajele de mână gratuite să se plaseze în prezent sub scaunul din față.
Această politică pentru bagajele de mână a fost introdusă în 2012.

Citește și  Wizz Air a ajuns la 5 milioane de pasageri transportați la Aeroportul Iași

Dacă nu cumpărai bagajul de mână mare de până acum de la Wizz Air, bagaj de mână mare care era oricum o dimensiune atipică, existau niște variante de bagaje speciale pentru Wizz Air, cum ar fi acesta sau acesta.

Iată și dimensiunile explicate grafic de către Wizz Air, cele care se vor aplica începând din octombrie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *