Wizz Air mută temporar o parte dintre zborurile de la Aeroportul Otopeni pe Aeroportul Băneasa

Compania aeriană low-cost Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, a anunțat că va muta în perioada 9 iulie – 23 septembrie 2024 o parte dintre zborurile operate de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni pe Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu Băneasa.

Wizz Air spune că această decizie vine ca urmare a dorinței acestora de a oferi un confort sporit pasagerilor în timpul sezonului de vârf.

Începând cu data de 9 iulie, anumite rute care erau operate anterior de pe Aeroportul Otopeni vor fi găzduite de Aeroportul București Băneasa. Pasagerii care zboară pe aceste rute, în zilele și la orele de plecare specificate, sunt rugați să își verifice e-mailurile pentru informații detaliate și să confirme aeroportul de plecare.

Pasagerii care și-au cumpărat biletele prin intermediul agențiilor de turism online trebuie să contacteze agențiile în cauză și să confirme modificările.

Wizz Air se dedică să ofere pasagerilor săi o experiență de călătorie fără întreruperi. Această relocare temporară face parte din eforturile noastre continue de a spori confortul celor care pleacă din București, oferind mai multe opțiuni și asigurând o experiență excelentă.

Ce zboruri se mută de la Otopeni la Băneasa?

Comunicatul Wizz Air precizează anumite zboruri mutate operate spre Sevilla, Madrid și Malaga. Este important pentru pasageri să verifice de unde este operat zborul pentru că unele zboruri spre aceeași destinație pot fi operate atât de la Băneasa cât și de la Otopeni.
În prezent, spre Madrid și spre Malaga sunt încărcate zboruri a fi operate și de la Otopeni, dar și zboruri de la Băneasa.

Comunicatul Wizz Air mai nuanțează și precizează că printre zborurile mutate spre Băneasa includ destinațiile de mai sus, așadar se lasă loc liber posibilității de a mai muta și alte zboruri de la Otopeni la Băneasa.

DESTINAȚIE ZILE ȘI ORA DE PLECARE DATA INTRĂRII ÎN VIGOARE
București Băneasa – Sevilla Miercuri 06:10 10 iulie
Luni, vineri 06:40 12 iulie
București Băneasa – Madrid Marți 16:15 9 iulie
Miercuri, joi 16:10 10 iulie
Luni, vineri 16:30 12 iulie
Sâmbătă 16:25 13 iulie
Duminică 16:00 14 iulie
București Băneasa – Málaga Marți 06:10 9 iulie
Joi 06:00 11 iulie
Sâmbătă 06:00 13 iulie
Duminică 06:10 14 iulie
Citește și  Wizz Air anunță lansarea a trei zboruri pe săptămână pe ruta București - Izmir (Turcia) din luna iunie

Cu ce vine în plus Aeroportul Băneasa?

Rămâne de văzut dacă micuțul Aeroport Băneasa va putea să ofere ceea ce crede Wizz Air că poate oferi – și anume confort sporit.
Avantajul Aeroportului Băneasa este faptul că este mai aproape de București. În schimb, pentru pasagerii care vin dispre Ploiești, va adaugă în plus la timpul de parcurs.
De asemenea, este important de menționat faptul că Aeroportul Otopeni are conexiune directă cu gara prin intermediul trenului. Conexiunile Aeroportului Băneasa sunt într-adevăr închegate, dar prin rutele terestre operate de compania STB.

În altă ordine de idei semnalul Wizz Air practic este că Aeroportul Otopeni are capacitatea depășită.