Wizz Air modifică din nou politica de bagaje de mână – Doar pasagerii cu opțiunea priority își pot lua trolerele în cabină

Printr-un anunț postat pe site-ul companiei aeriene, Wizz Air a notificat pasagerii cu privire la modificarea din nou a politicii bagajelor de mână.

Practic, Wizz Air a luat aproape cu copy-paste noua politică de bagaje anunțată de rivalul Ryanair și anunță că doar pasagerii cu opțiunea rezervată de îmbarcare prioritară pot să își aducă bagajele de dimensiunea unui troler la bordul aeronavelor.
Pentru restul pasagerilor, aceștia trebuie să își predea trolerele de dimensiunea mai mare de 40 x 30 x 18 cm la ghișeele de check-in ale companiei aeriene. Bagajele mai mici de această dimensiune pot fi luate la bordul aeronavelor, dar trebuie plasate sub scaunul din față.

Operatorul low-cost mai menționează că pasagerii trebuie să își ia laptopurile sau alte dispozitive electronice portabile la bordul aeronavei.

Wizz Air spune că face această modificare datorită spațiului limitat la bord.

Pasagerii care achiziționează serviciul de îmbarcare prioritară Wizz Priority vor avea dreptul la îmbarcarea la bordul aeronavei cu un bagaj de mână de până la 55 x 40 x 23 cm și a unui bagaj suplimentar de până la 40 x 30 x 18 cm.

De menționat că în momentul redactării acestui articol pagina de informații despre bagaje de pe site-ul Wizz Air menționează doar ipotetic posibilitatea ca bagajul de mână să fie trimis la cală, nicidecum faptul că toate bagajele de mână de dimensiuni peste 40 x 30 x 18 cm vor fi trimise la cală și sunt nevoite a fi înregistrate la ghișeele de la aeroport.

Citește și  Cyber Monday la Wizz Air: Reduceri de până la 25% la bilete de avion

Conform site-ului AirPortal.HU, în Budapesta Wizz Air deja recomandă plasarea bagajelor de mână la cală și predarea acestora la ghișeele de check-in, dar se primesc încă bagajele de mână și la poartă, așadar pare o introducere relativ graduală a noilor reguli.
Cât privește intrarea în vigoare a modificărilor pe aeroporturile din România, până la această oră nu am primit răspuns la întrebarea adresată contactului de presă Wizz Air.

Ultima modificare a politicii bagajelor de mână operate de low-costul maghiar Wizz Air a fost realizată în octombrie 2017, când compania a relaxat și a aliniat politica bagajelor de mână la cea obișnuită practicată de majoritatea companiilor aeriene din Europa.

Practic, dintre companiile low-cost populare, o dată cu modificările Wizz Air și Ryanair, compania românească Blue Air rămâne cu cea mai permisivă politică de bagaje de mână. Asta, desigur, după TAROM, care permite tuturor pasagerilor accesul cu două bagaje de mână la bord (unul de dimensiuni standard, altul mai mic- un rucsac de laptop sau o geantă de mână).

4 comentarii la „Wizz Air modifică din nou politica de bagaje de mână – Doar pasagerii cu opțiunea priority își pot lua trolerele în cabină

 • 29 august 2018 la 18:39
  Permalink

  Wizz Air o Companie de ȚEPARI cu un personal la Luton de doi bani , aroganți cum nu mai vezi altundeva …

  Răspunde
 • 18 septembrie 2018 la 17:00
  Permalink

  Deci bagajul de mana se preda acum la ghiseul de check-in daca nu ai priority (nu la poarta de imbarcare cum era inainte, cand era limitat numarul celor ce se depozitau in cabina). Asa inseamna ca poti avea in acel bagaj lucrurile care sunt interzise la controlul de securitate, corect?
  Oare regula cu predarea la ghiseu se aplica pentru toate aeroporturile?

  Răspunde
  • 18 septembrie 2018 la 21:22
   Permalink

   Sincer, momentan nivelul de informații este prea mic și nu am călătorit recent cu Wizz Air ca să pot spune exact, dar implic să cred că da, cam așa ar trebui să fie; bagajul mic predat la aeroport să se supună regulilor de securitate ale bagajelor de cală.

   Răspunde
   • 18 septembrie 2018 la 21:30
    Permalink

    Da, asa ar trebui, să se supună regulilor pentru bagajul de cală și nu celei privind bagajele de mână. Bineinteles, sa se respecte limita de 10 kg si dimensiunile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *