Wizz Air închide baza de la Suceava și mută o parte dintre zboruri la Iași

Compania aeriană low-cost Wizz Air, cel mai mare transportator aerian pe aeroporturile din România, a anunțat astăzi închiderea bazei aeriene de la Suceava. O parte dintre zboruri vor fi operate în continuare de la Suceava, iar o parte dintre ele vor fi mutate și vor opera în continuare de la Aeroportul Iași.

Mutarea aeronavei bazate la Suceava către Aeroportul din Iași și modificările de zboruri vor fi operate începând din 28 octombrie 2023.

Rămân zborurile de la Suceava spre Londra Luton, Roma, Milano, Dortmund și Memmingen

Wizz Air va opera în continuare însă rutele de la Aeroportul Suceava spre cinci aeroporturi europene. Este vorba de zborurile spre Londra (Luton), Roma, Milano (Malpensa), Dortmund și Memmingen.

Tuturor angajaților afectați de la baza din Suceava li se vor oferi oportunități de lucru în altă parte în rețeaua Wizz Air.

Zboruri mutate pe Aeroportul Iași

Zborurile spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais și Bologna vor continua să fie deservite, dar de la baza din Iași, care va crește odată cu adăugarea unei a cincea aeronave în această iarnă. În plus, Wizz Air va anunța în următoarele săptămâni și noi servicii pentru rețeaua din România, conform comunicatului de presă emis astăzi de Wizz Air.

Citește și  Wizz Air anunță lansarea a trei zboruri pe săptămână pe ruta București - Izmir (Turcia) din luna iunie

Diarmuid Ó Conghaile, directorul general al Wizz Air Malta, a declarat: „Ca urmare a planurilor de optimizare a pieței din România, menite să sporească fiabilitatea operațională pentru clienții noștri locali, operațiunile noastre din Suceava au devenit nesustenabile. Cu toate acestea, ne menținem angajamentul de a sprijini creșterea continuă în România. Wizz Air nu va părăsi Suceava și va continua să opereze peste 50% din capacitatea sa anterioară de la Suceava pentru a sprijini în continuare conectivitatea, asociată cu prețuri scăzute și o experiență de înaltă calitate. Principalele noastre obiective sunt de a contacta cu promptitudine toți clienții afectați, oferindu-le îndrumare precisă cu privire la opțiunile disponibile, și de a ne extinde sprijinul pentru echipajul nostru de la Suceava. Wizz Air persistă în a oferi tarife competitive de pe mai multe aeroporturi din România, inclusiv Iași, Cluj, Sibiu, București, Timișoara și Craiova.”

Wizz Air își menține angajamentul de a crește pe termen lung pe piața românească, creând sute de locuri de muncă suplimentare atât în cadrul companiei, cât și în industriile asociate, stimulând creșterea rapidă a sectoarelor turismului și ospitalității din România. Compania aeriană operează peste 5.000 de zboruri pe lună către 24 de țări de la șase baze din România: București, Cluj, Timișoara, Iași, Craiova și Sibiu. Primul zbor Wizz Air a decolat de la Suceava pe 3 august 2016, iar de atunci, compania a transportat peste 2 milioane de pasageri pe rutele sale low-cost spre și dinspre Suceava. Wizz Air va continua să fie cea mai mare companie aeriană care operează spre Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *