Începând de astăzi, Wizz Air zboară spre Lisabona din București

După ce TAP Portugal a renunțat a ruta București – Lisabona, spunând că ruta nu este profitabilă, atât Wizz Air cât și Blue Air au anunțat această rută nouă. Semn că ruta are potențial stă la bază că ambele companii au anunțat foarte repede această rută – ba chiar Wizz Air alocă pe ruta București – Lisabona cea mai mare aeronavă din flotă – Airbus A321 cu 230 locuri. Pe forumul fly-ra.com se menționează că ruta inaugurală are pe sectorul Otopeni – Lisabona peste 220 pasageri, adică avionul este aproape plin.

Am încercat să simulez mai multe zboruri atât pe Wizz Air cât și pe Blue Air iar prețul pe care îl obțin, fără a lua în calcul bagajul de cală în calcul sau un meniu în zbor este imens, cu multe peste cei aproximativ 270 EUR pe care i-am plătit la TAP Portugal acum doi ani, ani de când prețul petrolului a scăzut mult. E drept, am simulat pentru perioada august – septembrie, o perioadă de vârf pentru capitala Portugaliei, dar și cea mai frumoasă perioadă de a vizita Portugalia.

Ei bine, dacă cei de la TAP au renunțat atât de ușor la rută și printr-un anunț sec după investiții consistente în marketing, iată că de astăzi avem din nou ruta operată direct, primul zbor fiind operat de către Wizz Air.
Pentru zborurile din săptămânile următoare încă se găsesc bilete de avion la prețuri decente, totuși.

Citește și  Clarificări de la Wizz Air cu privire la opțiunile pasagerilor când au zbouri afectate de întârzieri sau anulări

Screen Shot 2016-05-22 at 4.42.05 PM

Singurul dezavantaj față de zborurile TAP este că orarul nu este atât de bun (se pleca cu TAP din București dimineața la 5 și returul era seara la 23, perfect pentru city-break) însă nu mi-e rușine nici cu orarul Wizz Air, cu sosire în Lisabona pe la ora 18:00. De pe Aeroportul din Lisabona se ajunge foarte ușor cu metroul în oraș.

metrou-lisabona
Metrou Lisabona

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *