Wizz Air anunță zboruri București – Salonic. Când vor începe primele zboruri

Compania aeriană low-cost Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, a anunțat lansarea unui noi rute cu plecare din București Otopeni. Noul zbor anunțat de către Wizz Air va conecta Capitala României cu orașul Salonic (Grecia).

Zborurile vor începe din 30 octombrie

Conform comunicatului Wizz Air, primele zboruri dintre București și Salonic oferite de către compania aeriană low-cost vor debuta în 30 octombrie.

Lansarea zborurilor din 30 octombrie este o surpriză, având în vedere că vorbim de faptul că suntem în afara sezonului de vârf.

În sezonul de iarnă, care va dura până la finalul lunii martie 2024, Wizz Air va oferi două zboruri săptămânale, în zilele de luni și vineri.
Începând din sezonul de vară, Wizz Air va schimba orarul și zborurile București – Salonic vor fi operate în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus: „Suntem extrem de încântați să adăugăm Salonic pe lista destinațiilor din București. Căutăm continuu să ne extindem rețeaua de rute din România și să oferim destinații diversificate în Europa și nu numai, la cele mai mici tarife. Introducerea acestei noi conexiuni de zbor este o dovadă a investiției și expansiunii noastre continue pe piața din România. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm călătorii din București și nu numai la bordul aeronavelor noastre sustenabile către Salonic.”

Astfel, Wizz Air se alătură operatorilor aerieni TAROM și Ryanair care oferă și ele zboruri spre Salonic.
Salonic este foarte aproape de regiunea Halkidiki, unul dintre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia și un loc foarte apreciat de către turiștii români.

Conform orarului curent, în zilele de vineri, atât Wizz Air cât și TAROM și Ryanair vor oferi zboruri pe această rută. Cel puțin în sezonul de iarnă este greu de crezut că există atâta cerere pe această destinație, care să suporte 3 companii aeriene pe aceeași rută, în afara sezonului.

Despre Salonic

Turiștii pot explora principalele teatre ale orașului, cum ar fi Teatrul Societății de Studii Macedonene, care găzduiește Teatrul Național, Teatrul Regal, Teatrele Pământului și Pădurii – ambele amfiteatre în aer liber ce oferă o priveliște minunată asupra orașului – și muzee captivante, precum Muzeul Arheologic din Salonic și Muzeul Culturii Bizantine. Iubitorii de natură vor găsi situri arheologice și grădini impresionante în Salonic.

Salonic nu este bogat doar în istorie și cultură, ci se mândrește și cu plaje minunate de-a lungul coastei sale, făcându-l destinația perfectă pentru o vacanță completă. Plajele orașului oferă ape cristaline și țărmuri nisipoase, oferind o evadare din viața urbană. Indiferent dacă preferați să faceți plajă, să înotați sau să vă bucurați de sporturi nautice, plajele din Salonic au câte ceva pentru toată lumea.

Orașul este, de asemenea, renumit pentru principalele sale străzi comerciale, pline de viață. Strada Tsimiski, Mitropoleos și bulevardul Proxenou Koromila sunt cele mai faimoase străzi comerciale ale orașului. Acesta este cunoscut de mult timp în Grecia pentru cultura sa vibrantă, având cele mai multe cafenele și baruri pe cap de locuitor din orice oraș european sau una dintre cele mai bune vieți de noapte și cel mai bun divertisment din țară.

Salonic oferă amestecul ideal de activități care permit vizitatorilor să-i descopere cultura și să se relaxeze pe plajă, pentru o vacanță de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *