Wizz Air anunță primele zboruri de la Brașov: Londra și Dortmund

Compania aeriană Wizz Air a anunțat primele zboruri pe care le va opera de pe noul Aeroport din Brașov.

Operatorul low-cost a anunțat două destinații, cu un total de 5 frecvențe săptămânale pentru a doua jumătate a anului. Cu siguranță pe lângă aceste zboruri treptat se vor mai adăuga destinații până la finalul anului.

Primul zbor va fi inaugurat pe 2 august 2023, din Londra Luton

Primele zboruri oferite de compania aeriană low-cost maghiară de pe Aeroportul din Brașov vor debuta în 2 august 2023 cu destinația Londra Luton.

Aceste zboruri vor avea pentru început o frecvență de operare de 3 zboruri săptămânale, cu plecare din Brașov în zilele de luni, miercuri și vineri.

Primul zbor Wizz Air conform a ceea ce se știe până acum este că va ateriza în 2 august 2023, în jurul orelor 20:00.

Durata zborului între Brașov și Londra va fi de aproximativ 3 ore.

Al doilea zbor, din septembrie, spre Dortmund

Mai apoi, începând din 2 septembrie 2023, Wizz Air va adăuga un nou zbor de la Brașov, de data aceasta spre Dortmund.
Aceste zboruri vor fi operate cu o frecvență de două zboruri săptămânale, în zilele de marți și sâmbătă.

Biletele de avion au fost deja puse la vânzare pe site-ul companiei aeriene low-cost.

Citește și  Wizz Air a depășit 77 milioane de pasageri transportați pe zborurile din România

„După îndelungi analize şi negocieri aprofundate, am ajuns în punctul în care am agreat cu conducerea WIZZ Air termenii unui acord oficial. Sperăm că cele două destinaţii sunt doar primele dintr-un număr mai mare pe care ne dorim să-l acopere această companie importantă la nivel european”, a menţionat Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” R.A

La rândul său, Adrian-Ioan Veştea, Consiliului Judeţean Braşov, a declarat:

„Ne bucurăm că putem anunţa în acelaşi timp cu compania WIZZ Air lansarea primelor curse aeriene spre destinaţii aşteptate de braşoveni şi de comunităţile de români din Anglia şi Germania.

Astfel, Londra – cu Aeroportul Luton este o destinaţie practic obligatorie pentru o companie aeriană care zboară de la Braşov, având în vedere că potrivit datelor oficiale în capitala Marii Britanii trăiesc, muncesc şi învaţă oficial peste o sută de mii de români, între care foarte mulţi sunt braşoveni.

Cu destinaţia Dortmund acoperim nevoie de mobilitate aeriană pentru comunităţile de români din partea de vest a Germaniei. Dortmund este al optulea oraş din Germania raportat la numărul de locuitori, este un centru universitar important şi o destinaţie care sunt convins că va suscita un interes deosebit din partea potenţialilor călători din judeţul Braşov şi din judeţele învecinate”.

Pe lângă Wizz Air de pe Aeroportul Brașov au mai fost anunțate zboruri regulate și de către compania aeriană Dan Air.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *