Wizz Air anunță patru zboruri noi de la Timișoara: Nuremberg, Karlsruhe/Baden Baden, Billund, Doncaster-Sheffield

Compania aeriană Wizz Air a anunțat astăzi împreună cu Aeroportul Internațional Traian Vuia creșterea numărului de destinații deservite de compania aeriană low-cost și extinderea operațiunilor pe zboruri existente.

Începând din septembrie 2019 bazei Wizz Air de la Timișoara se va aloca a treia aeronavă, iar astfel compania va deschide patru destinații noi: Billund (Danemarca), Doncaster/Sheffield (Marea Britanie), Nuremberg și Karlsruhe-Baden Baden (Germania).

Harta noilor destinații operate de Wizz Air de la Timișoara din septembrie 2019
Harta noilor destinații operate de Wizz Air de la Timișoara din septembrie 2019

Toate destinațiile vor avea o frecvență de două ori pe săptămână, iar prețurile pornesc de la 99 lei/segment de zbor.

Zborurile Timișoara – Nuremberg vor debuta în 1 septembrie 2019 și vor fi operate în zilele de Miercuri și Duminică.
Zborul spre Karlsruhe/Baden-Baden va opera din 2 septembrie 2019 în zilele de Luni și Vineri, iar din 3 septembrie vor începe și zborurile spre Doncaster-Sheffield și Billund, ambele operate în zilele de Joi și Sâmbătă.

Odată cu introducerea acestor destinații, numărul zborurilor săptămânale efectuate de compania Wizz Air pe Aeroportul Timișoara va crește cu 16 curse, de la 42 la 58 de zboruri săptămânale.

Wizz Air extinde din septembrie numărul de zboruri de la Timișoara

Creșteri de frecvențe pe rute existente

Pe lângă zborurile noi, noua aeronavă Airbus A320 alocată bazei de la Timișoara va permite creșterea frecvențelor pe zborurile existente, tot începând din septembrie 2019.

Cea mai consistentă suplimentare a numărului de zboruri va fi pe ruta spre Londra Luton, care va crește de la 7 la 12 zboruri săptămânale.
Creșteri în frecvențe vor mai avea zborurile Wizz Air din Timișoara spre Memmingen (de la 3 zboruri la 5), Bari, Dortmund și Charleroi Bruxelles (de la 2 la 3 zboruri săptămânale).

Citește și  Wizz Air anunță primele zboruri de la Brașov: Londra și Dortmund

În mod oarecum surprinzător, compania va reduce numărul de zboruri săptămânale spre Tel Aviv și Bologna de la 3 la 2 zboruri săptămânale.

Peste 730.000 pasageri transportați de Wizz Air pe Aeroportul Timișoara în 2018

Wizz Air a lansat zborurile de la Timișoara în 2008 iar de atunci a devenit principala companie aeriană din Timișoara, cu mai mult de 4,8 milioane de pasageri transportați de la momentul lansării zborurilor din capitala Banatului. În 2018, Wizz Air a transportat pe conexiunile de la și spre Timișoara 730.000 pasageri. Compania low-cost maghiară Wizz Air oferă în prezentă 19 zboruri spre 9 țări de la Aeroportul Internațional Timișoara.

În 2018, Wizz Air a transportat pe rutele spre și dinspre România mai mult de 8,3 milioane de pasageri, în creștere cu 14% față de anul precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *