Wizz Air anunță 12 rute de la Bacău – Primele zboruri în toamnă

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat astăzi deschiderea unei noi baze operaționale pe Aeroportul George Enescu din Bacău și lansarea începând din orarul de iarnă a 12 rute de zbor spre Marea Britanie, Italia, Belgia, Cipru, Germania și Danemarca.

Primele zboruri anunțate vor debuta la sfârșitul lunii octombrie, o dată cu lansarea orarului de iarnă.

Pentru acest anunț astăzi la Bacău a fost susținută o conferința de presă la care a ajuns inclusiv CEO-ul companiei Wizz Air, Jozsef Varadi. Acesta a venit la Bacău cu o aeronavă Wizz Air Airbus A320.

Primele zboruri Wizz Air operate de la Bacău vor debuta în 29 octombrie 2020 iar biletele pentru aceste zboruri cât și orarul sunt deja disponibile pe site-ul companiei aeriene.

Primele zboruri Wizz Air de la Bacău vor debuta începând din 29 octombrie 2020.

Rutele anunțate de către Wizz Air de la Bacău

 • Londra Luton (zilnic)
 • Liverpool (joi, duminică)
 • Roma Fiumicino (luni, mercuri, joi, vineri, duminică)
 • Veneția Treviso (marți, joi, sâmbătă)
 • Charleroi (marți, joi, sâmbătă)
 • Torino (luni, miercuri, vineri)
 • Catania (luni, vineri)
 • Milano Bergamo (luni, miercuri, vineri, duminică)
 • Larnaca (luni, vineri)
 • Memmingen (marți, sâmbătă)
 • Billund (miercuri, duminică)

Wizz Air va deschide la Bacău chiar o bază, a 7-a din România. Compania aeriană maghiară va aloca bazei de la Bacău 2 aeronave Airbus A320 de capacitate 180 locuri.
În total, Wizz Air are un număr de 31 baze active sau anunțate.

Anunțul este încurajator mai ales având în vedere că perioada aceasta multe alte companii aeriene restrâng din operațiunile inițial planificate. Iată că Wizz Air face tocmai opusul și își pune un picior acolo unde până acum nu intra.

În teorie, după reluarea zborurilor de pe toate aeroporturile din România în urma pandemiei de COVID-19, Bacău ar fi al 11-lea aeroport pe care operează Wizz Air.

Din regiunea Moldovei, alături de zborurile de la Suceava și Iași, Wizz Air astfel va opera o dată cu expansiunea de la Bacău un număr de 37 rute.

În prezent, pe Aeroportul din Bacău singura companie care operează zboruri regulate este compania românească Blue Air, companie care de mulți ani este singura care operează zboruri din Bacău.

Wizz Air este liderul pieței românești după numărul de pasageri, urmat de TAROM, Blue Air și Ryanair.

Wizz Air o duce bine și în pandemie

Baza de la Bacău este cea a cincea bază anunțată de Wizz Air în ultimele 2 luni, după anunțul deschiderii bazelor din Lviv (Ucraina), Larnaca, Milan Malpensa și Tirana.
După anunțul bazei de la Bacău, aeronava cu care a venit CEO-ul Wizz Air a plecat la Belgrad, unde au fost anunțate noi extinderi de rute și bazarea unei noi aeronave pentru a susține creșterea portofoliului de rute.

Până la finalul anului, Wizz Air are anunțate peste 140 rute noi. Probabil că se vor tăia din rutele existente în urma scăderii cererii pe anumite rute, dar iată că Wizz Air este printre puținele companii aeriene care au o comunicare amplă de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *