UE anunță vize pentru americanii care vizitează Uniunea Europeană pentru că românii și cetățeni din alte 4 țări membre UE nu pot vizita SUA fără viză

Astăzi, pe site-ul Parlamentului European a fost anunțată o decizie care cere introducerea de vize de călătorie pentru cetățenii americani care vor să viziteze țările din Uniunea Europeană pentru că românii, polonezii, ciprioții, bulgarii și croații nu pot călători în Statele Unite ale Americii fără vize de călătorie emise de către reprezentanțele consulare ale Statelor Unite ale Americii.

Într-o rezoluție de astăzi și anunțată pe site-ul Parlamentului European, se discută adoptarea de către Comisia Europeană într-o perioadă de maximum două luni a legislației pentru introducerea vizelor pentru cetățenii Statelor Unite ale Americii.

Toate țările Uniunii Europene, inclusiv România, se bucură de principiul reciprocității vizelor, acest lucru însemnând că dacă o țară nu acceptă în 24 luni această reciprocitate, toate țările UE vor reacționa în bloc și vor introduce vize pentru cetățenii acelei țări.
Uniunea Europeană a notificat SUA încă din Aprilie 2014 asupra faptului că pe acest principiu trebuie să ridice vizile de călătorie pentru toți cetățenii UE. De asemenea, tot atunci a fost anunțată și Canada, aceștia în cele din urmă anunțând că vor scoate obligativitatea vizelor pentru cetățenii români și bulgari.
De asemenea, pe principiul reciprocității vizelor, au fost eliminate vizele și pentru toți cetățenii UE care călătoresc în Australia, Brunei și Japonia.

Implicațiile pentru călătorii români sunt semnificative, dacă măsura anunțată de UE se pune în aplicare, e posibil ca foarte curând să putem călători în SUA fără să fie nevoie să avem o viză de SUA, care se obține relativ greu de noi. Din păcate, în lumina ultimelor măsuri introduse de americani în controlul la frontieră, s-ar putea ca această izbândă a celor de la UE să se lovească de un zid.

Pe de altă parte, e foarte mișto că UE reacționează pe principii fundamentale care au stat la baza constituirii acestei alianțe economice și politice.

În acest moment, cetățenii Statelor Unite ale Americii călătoresc fără vize în toate țările UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *