Drum liber spre Bali :: Vizele turistice pentru Indonezia eliminate pentru romani incepand cu Octombrie 2015

Incepand cu luna Octombrie 2015 se elimina vizele de scurta sedere necesare romanilor pentru a calatori in Indonezia. Masura indonezienilor vine dupa ce acestia au mai aplicat o serie de scutiri pentru celebrele Visa-On-Arrival pe care deja le-au aplicat pentru turisti din Uniunea Europeana, in martie 2015.

Anunțul a fost făcut joi de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Indonezia, Retno L.P. Marsudi, în cadrul unei întrevederi cu omologul român, Bogdan Aurescu, la New York, în marja Adunării Generale a ONU, dupa cum spune AGERPRES.

Obtinerea vizei de calatorie in Indonezia pentru turistii romani era o formalitate (sau cel putin asa ni s-a parut), dupa plata unei taxe care doar ce crescuse la 35 USD, dupa ce inainte era 25 USD. Pe langa economia financiara, vorbim si de una de timp, pentru ca in aeroporturile de sosire aveai de asteptat destul de mult la vestitele ghisee de emigrare.

Asadar, drumul spre Bali este mai liber decat a fost vreodata pentru turistii romani. Salut masura indonezienilor si sper ca si mai multi romani sa ia calea vizitarii acestei tari indepartate dar cu o cultura fascinanta!

terasele de orez
terasele de orez

Hotel Puri Tempoe Doeloe Bali Sanur

Bali statueta si nuferi

9 maimuta si banana ubud bali

Templul dintre Denpasar și Ubud - Batuan
Templul dintre Denpasar și Ubud – Batuan

DSC_0760

 

Daca planuiti sa ajungeti in Indonezia, va recomand seria mea de articole despre aceasta tara, impreuna cu experientele din Bali, Yogyakarta sau Jakarta.

Pentru a ajunge in Indonezia, va recomand sa cautati oferte spre Singapore si Kuala Lumpur, e mai ieftin decat un zbor direct spre Denpasar/Bali. De exemplu, acum ceva vreme era o oferta British Airways spre Kuala Lumpur la 450 EUR iar de acolo spre Bali cu Air Asia ajungeti ieftin pe la 100 EUR dus-intors. Poate chiar faceti un drum Kuala Lumpur – Yogyakarta – Bali – Kuala Lumpur si vedeti si vestitele temple Prambanan si Borobudur.
Zborurile Bucuresti – Bali sunt destul de scumpe si sunt oferite de Qatar Airways si KLM, unele oricum cu un stop tehnic in Kuala Lumpur. De exemplu, cel mai ieftin zbor pornit din Bucuresti pe care l-am gasit este in martie cu KLM, plecare in 1 Mai si intoarcere in 13 Mai. Pretul este de 688 EUR iar zborul are si un stop in Singapore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *