Viza la sosire (VOA) in Phuket

Când am ajuns în Phuket și am intrat în terminalul de sosiri, înainte de trecerea de filtrele de securitate brusc ne-a lovit sentimentul unei țepe pe care deja am luat-o în calcul. Multe nu mai puteam face. Ideea este că în Malaezia, când am plecat, la casa de schimb valutar când le-am spus că avem nevoie de bahți thailandezi, ne-au spus că sigur vom găsi acolo, așa că am schimbat doar câteva sute de bahți. Plus că citeam că e foarte ieftin să îți faci poza necesară vizei primite la sosire în Thailanda, chiar la aeroport și ar accepta și carduri. Asta în Bangkok, în Phuket nici vorbă să scoți cash înainte de a trece de vamă.

Așa că, iată-ne în Phuket, cu doar 800 bahți în buzunar, iar poza costa 600 bahți pentru fiecare dintre noi. Plus costul vizei. Singura variantă era să schimbi la persoana care făcea seriile de poze, la un curs absolut nesimțit, negociind cu persoana respectivă și neacceptând variantele noastre. Știa, evident, că nu avem decât varianta să schimbăm euro la ea, la cursul dorit. Cred că se și gândea că ne face o favoare schimbându-ne la acel curs și oferindu-ne acel preț la poze. Avea dreptate, altă variantă nu era. Și când mă gândesc că ne-a costat viza de intrare mai mult decât biletul de avion din Kuala Lumpur…!

Citește și  HiSky oferă un voucher de 50 EUR pe zborurile spre New York românilor care își reînnoiesc viza SUA

Morala, ca să nu treceți prin sentimentul unei țepe cum am trecut noi: plecați din țară cu poză tip pașaport și cu niște bahți thailandezi schimbați. Dacă în România nu reușiți să schimbați, la escală, pe undeva, probabil veți găsi un curs mai bun. Acum, dacă mă gândesc, aș fi cumpărat și mai scump din țară doar ca să nu încurajezi țeparii dinainte de controlul pașapoartelor!

Bun, astăzi refuz să caut taxa vizei de intrare la sosire în Thailanda, pentru că noi am dat 1200 THB/persoană și mi se pare enorm. Nu am plătit nicăieri atât de mult, mai ales că este în interesul thailandezilor ca noi să intrăm în țară. Dar femeia care ne-a făcut dosarul și chiar când l-am completat semi-greșit (am încurcat data de expirare a pașaportului cu data nașterii) a dat din mâini că e bine așa, băgând actele și banii în pașaport pentru cei de la frontieră, mi-e că o fi fost mai puțin. Pentru două persoane, cu poze și taxa de intrare, ne-a costat cam 90 EUR viza. Vameșii care ne-au aplicat viza de intrare nici nu cred că s-au uitat ca, măcar, numele să fie cel real!

Așadar, pregătiți-vă să vă coste cam 50 EUR costul de intrare în Thailanda pe aeroportul din Phuket, asta dacă nu veniți de acasă cu monedă locală și poze tip pașaport. Vizele la sosire însă mi se par cele mai mari aberații, mai ales când trebuie să plătești pentru ele. Nu înțeleg de ce nu se rezolvă cu o simplă ștampilă.

2 comentarii la „Viza la sosire (VOA) in Phuket

 • 20 martie 2016 la 10:08
  Permalink

  Viza pt Thailanda este necesara doar pt o sedere mai mare de 30 zile, nu?

  Răspunde
  • 20 martie 2016 la 11:15
   Permalink

   Ai nevoie de viza luată din București pentru șederi mai lungi de 15 zile. Pentru șederi de sub 15 zile se eliberează o viză la sosire, exact ce am scris in articolul de mai sus.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *