Nu vom mai avea nevoie de viză pentru a călători în Canada


În urma ratificării acordului de colaborare economică între Canada și Uniunea Europeană, pe masa negocierilor s-a aflat și posibilitatea românilor și a bulgarilor de a călători în Canada fără necesitatea unei vize, așa cum o fac de altfel și celelalte țări din Uniunea Europeană. România s-a opus semnării acestui tratat fără să obțină eliminarea vizelor, în timpul mandatului guvernului Cioloș. Și cum dacă oricare dintre țările Uniunii Europene nu semnează un astfel de acord, acesta nu se poate pune în aplicare.

În urma ratificării acestui acord economic, s-a aprobat astfel și un calendar de implementare pentru călătoria liberă, fără vize, a turiștilor români în Canada:

  • de la 1 mai 2017  cetățenii români care au avut anterior viza de Canada vor putea călători în țara nord-americană fără vize. De asemenea, tot de atunci și cei care au viza turistică/business de Statele Unite vor putea intra în Canada fără o viză specială, însă cu o pre-aprobare electronică
  • începând cu 1 decembrie 2017 toți cetățenii români, posesori de pașaport românesc, vor putea intra în Canada fără a avea o viză anterioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *