Unim Romania – Ziua I – Bucuresti – Cluj Napoca – Constanta

Prima zi din proiectul nostru Unim România, realizat împreună cu comunitatea Romanian Air Transport News și Blue Air s-a încheiat. Am reușit să ajungem din București în Constanța via Cluj Napoca, cu avionul.

Plecarea a fost cu prima cursă Blue Air a zilei de la București spre Cluj Napoca. Îmbarcarea a fost rapidă iar zborul l-am avut cu un avion Boeing 737-800, cel mai mare avion din flota Blue Air.

Plecare spre Cluj Napoca zbor Blue Air
Plecare spre Cluj Napoca zbor Blue Air

 

Aglomeratie de avioane pe aeroportul Otopeni
Aglomeratie de avioane pe aeroportul Otopeni

După decolarea avionului, zborul nu durează mai mult de 35 minute de regulă, dacă se decolează și aterizează pe direcția cea mai scurtă. Zborul durează ceva mai puțin decât dacă ar fi operat cu avioane cu elice, pentru că cele jet au viteza de croazieră mai mare.

Bună dimineața, Cluj!
Bună dimineața, Cluj!

După ce am poposit prin Piața Unirii din Cluj Napoca, ne-am îndreptat din nou spre Aeroportul Avram Iancu din Cluj Napoca cu autobuzul 5 din Cluj Napoca, care în vreo 25-30 minute ne-a dus către Aeroport, destul de confortabil și la preț mic. Un bilet de autobuz cu două călătorii în Cluj Napoca costă doar 4 lei iar condițiile au părut super decente.

Aeroportul din Cluj este unul modern până la controlul de securitate, zona de plecări interne însă este cam neîncăpătoare. Totuși, am văzut că toți agenții de la îmbarcare sunt operativi și procedura o dată deschisă merge foarte repede.

Porțile pentru plecări interne de la Cluj
Porțile pentru plecări interne de la Cluj

În fine, ne-am îmbarcat pe zborul Blue Air spre Constanța, am avut norocul să stau și pe scaunul 2D, un rând practic de first class cu super mult loc pentru picioare.

Scaune 2 DEF Blue Air Boeing 737
Scaune 2 DEF Blue Air Boeing 737
Imbarcarea spre Constanta
Imbarcarea spre Constanta
Echipajul zborului
Echipajul zborului

Zborul Cluj Napoca – Constanța a fost full, fiind 119 pasageri la bordul aeronavei cu 120 locuri. Au fost și mulți copii, cred că pentru mulți a fost primul zbor.
Un zbor lin cu o durată de doar vreo 50-60 minute!

Transferul de la Constanța spre Mamaia a fost realizat de către Direct Aeroport, un serviciu privat de transfer. Aeroportul Mihail Kogălniceanu e destul de departe de oraș, așadar transferul este foarte important.

Și ne-am cazat la hotel, mulțumim agenției Paradis Vacanțe de Vis care ne-a asigurat cazarea!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *