Un avion Wizz Air pe ruta Bucuresti – Milano a oprit la Sofia pentru a lăsa un angajat

O știre care face zilele astea înconjurul internetului este faptul că un avion Wizz Air care efectua în 25 noiembrie o cursă aeriană între București și Milano a făcut o oprire neprevăzută inițial la Sofia. Motivul dat de către reprezentanții companiei aeriene este că ar fi lăsat un angajat la Sofia.

Avionul opera cursa W63131, avionul fiind unul de tip Airbus A320.

Iar titlurile din presă folosesc denumiri de tipul „Rată aeriană” și dau acest lucru ca fiind un lucru senzațional.

Cât privește motivul real, că o fi fost la Wizz Air o situație prin care trebuiau să lase vreun colet la Sofia sau o fi fost vorba într-adevăr de un angajat, contează mai puțin. Iar dacă e vorba de un angajat – cine știe, poate era un pilot indisponibil pentru cursele de la Sofia, caz în care compania trebuia cumva să improvizeze rapid.

Astfel de practici ale companiilor aeriene sunt destul de comune. Acum vreo două luni călătoream pe ruta București – Copenhaga cu un avion Blue Air și am făcut o oprire la Iași. Motivul – aeronava bazată la Iași avea o problemă tehnică și îi lipsea o piesă. Astfel, pentru Blue Air a fost foarte comod să pună piesa pe aeronava cu destinația Copenhaga, ocolul nefiind mare.
Inițial nu am crezut motivul dat de companie, deși ce altceva putea fi? Într-adevăr, aeronava de la Iași avea deja o întârziere de aproape două ore față de ora programată pentru plecarea pe cursa Iași – Paris Beauvais.

Citește și  Wizz Air anunță primele zboruri de la Brașov: Londra și Dortmund

Dacă se întâmpla asta la TAROM nici nu vreau să mă gândesc la ce titluri ar fi apărut prin presă.

Așadar, da, este foarte neplăcut când ajungi la destinație cu întârziere, dar pe de altă parte, pentru întârzieri foarte mari, există politica europeană prin care poți solicita despăgubiri pentru sosiri la destinație mai târziu de 2 ore.

 

Un comentariu la „Un avion Wizz Air pe ruta Bucuresti – Milano a oprit la Sofia pentru a lăsa un angajat

 • 22 ianuarie 2018 la 17:11
  Permalink

  Nu e ceva rău în asta. Din contra, dacă poți să faci o faptă bună, fă-o!

  Am fost și eu într-o cursă București (Ro) – Eindhoven (Nl) prin 2012 (nu mai știu sigur când căci nu o fac rar și am cam uitat șirul), și au lăsat o piesă în Frankfurt.
  Totul a fost ok.
  Pilotul ne-a anunțat doar înainte de aterizare și lumea nu a avut timp de cârâit. Toți au fost liniștiți și cursa a continuat perfect.
  O întârziere de câteva zeci de minute. Piece of cake. Atâta timp cât există siguranță și securitate, din partea mea să facă fapte bune la fiecare curse. 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *