Un avion Boeing 737-800 al companiei FlyDubai s-a prabusit in Rusia, la aterizarea pe aeroportul Rostov on Don

Un avion Boeing 737-800 al companiei Fly Dubai care opera zborul FZ981 între Dubai și Rostov s-a prăbușit în această dimineață la aterizarea pe aeroportul Rostov pe Don, Rusia. Avionul era deja la a doua încercare de aterizare datorită vântului puternic și a inițiat producedura de go-around când una dintre aripi a atins solul și a avionul nu s-a mai putut redresa explodând la contactul cu solul. Bucăți din aeronava au fost răsfirate pe o arie de mai mulți kilometri.

La bordul avionului se aflau 55 pasageri și 7 membri ai echipajului, toți pierzându-și viața în acest tragic accident. La bordul avionului se aflau 33 femei, 18 bărbați și 4 copii. Naționalitatea pasagerilor de pe zborul FZ981 includea 44 călători cu cetățenie rusă, 8 ucrainieni, 2 indieni și un pasager din Uzbekistan. Cei de la Fly Dubai nu au confirmat naționalitatea echipajului de zbor, dar se speculează că la bordul avionului se afla un căpitan din Cipru iar copilotul era din Spania.
Avionul avea o configurație de 174 locuri, așadar sub o treime dintre locuri erau ocupate.

Avionul deja se afla în holding (așteptare) în aer de aproximativ două ore și mai avea combustibil conform AVHerald.com pentru încă aproximativ două ore jumătate, fiind în aer în total de 6 ore, la un zbor care de regulă era de aproximativ patru ore. Zborul a decolat de pe aeroportul din Dubai la ora 18:20 GMT și s-a prăbușit la ora 00:50 GMT, ora locală 03:50.

Boeing-ul 737 înmatriculat A6-FDN era un avion relativ nou, fiind construit în 2011 și a trecut peste ultima verificare tehnică la sfârșitul lunii ianuarie.

UPDATE: Se pare că momentul prăbușirii a fost surprins pe o înregistrare, foarte proastă de altfel. Dacă acesta a fost momentul prăbușirii se pare că avionul a pierdut total puterea, prăbușindu-se cu o viteză foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *