Turkish Airlines, Etihad si alte companii aeriene interesate sa opereze de pe Aeroportul Timisoara

Conform unui articol din ziarul Adevarul, nu mai putin de 6 companii aeriene si-au manifestat interesul sa opereze zboruri de pe Aeroportul din Timisoara. Printre acesti operatori aerieni se numara companii precum Turkish Airlines, Etihad, Thomas Cook, Vueling, Alitalia sau Air Europa.

Cred ca cele mai plauzibile dintre aceste variante ar fi cele legate de Turkish Airlines si cea de Alitalia. Primul, pentru ca are o afinitate spre a-si mari capacitatea pe niste rute unde nu are concurenta (de exemplu opereaza din Constanta spre Istanbul, e drept, cu o mini-escala la Varna) si Alitalia, datorita comunitatii destul de mari de italieni din Timisoara, insa aceasta companie nu a operat ruta nici macar in „perioada de glorie” a italienilor in Timisoara. Ramane, totusi, de vazut.

In ceea ce priveste celelalte companii, am ceva dubii daca acest lucru se va intampla, de exemplu se vehicula in articol ca Vueling ar lua in calcul un zbor spre Manchester, ceea ce este putin probabil avand in vedere ca Vueling este o companie din Spania…doar daca nu ar avea unde sa trimita o aeronava care ar stationa in Manchester, desi putin probabil. Air Europa din nou este o linie aeriana din Spania iar in ceea ce priveste Thomas Cook am informatii destul de putine, ei nu sunt in prim-plan in Romania si nici nu zboara de aici. Etihad…putin probabil.

Citește și  Wizz Air a inaugurat zborurile din Timișoara spre Zakynthos (Grecia)

Nu as vrea insa sa dau peste veridicitatea stirii prezentate, insa economic vorbind, daca macar doua dintre cele 6 companii interesate ar incepe operarea de zboruri din Timisoara ar fi fantastic. Probabilitatea cea mai mare, din punctul meu de vedere este pentru Turkish Airlines si poate Alitalia. Vueling ar fi logic, insa cu destinatie Barcelona sau Madrid.
Timisoara este un oras mare, cu potential mare de calatori spre destinatii de vacanta, totusi proximitatea fata de Budapesta (de unde zboara mai multe companii aeriene decat din Bucuresti) si mai nou fata de Belgrad (unde Air Serbia este detinuta de Etihad) cam limiteaza posibilitatea de a avea companii aeriene semnificative care sa zboare de acolo.

Sursa foto: flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *