Turkish Airlines isi reconfirma angajamentul de a comanda inca 20 avioane Airbus A321neo

Compania aeriana Turkish Airlines, votata de 5 ori drept cea mai buna companie aeriana a Europei, a reconfirmat de curand angajamentul luat de a comanda suplimentar 20 aeronave Airbus A321neo.
Acest angajament vine dupa ce turcii au mai comandat alte 72 unitati de la producatorul european Airbus.
In acest moment flota de avioane din familia Airbus A320 a celor de la Turkish Airlines cuprinde nu mai putin de 99 avioane, conform Airfleets.net.

Compania turca doreste sa foloseasca aceste aeronave in expansiunea viitoare cat si pentru a reinnoi flota de aeronave.

Airbus A321neo este cea mai mare versiune a seriei Airbus A320, care mai cuprinde avioanele A318, A319 si A320. A320 este insa de departe cea mai populara versiune, fiind folosita de altfel de companii aeriene low-cost populare precum Wizz Air dar si de multi alti operatori de linie, fiind si seria cea mai populara a producatorului Airbus. Alaturi de seria Boeing 737, sunt cele mai populare avioane din lume.

Familia A320 include cele mai noi tehnologii si motoarele de noua generatie dar si winglet-uri de tip Sharklet, ceea ce impreuna aduce o economie de aproximativ 15% din prima zi de operare si chiar si pana la 20% pana in 2020, cu update-uri pentru cabina. Noua gama neo de la Airbus a primit de la lansarea din 2010 peste 4.300 comenzi de la mai mult de 75 clienti din intreaga lume.

Foto: Airbus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *