Turkish Airlines va opera aproape 200 zboruri de repatriere săptămâna aceasta

Compania aeriană Turkish Airlines operează aproape 200 zboruri săptămâna aceasta pentru a repatria cetățenii turci rămași în străinătate și care doresc să se întoarcă pentru Ramadan.

Ramadanul în Turcia începe în 24 Aprilie și se termină în 23 Mai.

Conform agenției de presă Anadolu, compania turcă intră într-un program masiv de 9 zile pentru a repatria cetățenii turci afectați de restricțiile de călătorie datorită pandemiei de COVID-19.

Primele zboruri de repatriere au debutat în 20 aprilie și vor continua până în 28 aprilie 2020.

Turkish Airlines a planificat peste 195 zboruri pentru a repatria până la 25.000 cetățeni turci rămași în 59 țări.

Cele mai multe zboruri vor fi dinspre Germania spre Turcia, având în vedere numeroasa comunitate care a emigrat din Turcia în Germania de Vest în anii 60 și 70. Este de așteptat ca peste 3269 cetățeni turci să fie aduși din Germania, aproximativ 2200 din Arabia Saudită, 1631 din Statele Unite ale Americii și aproximativ 1559 din Marea Britanie.

Pentru această operațiune de repatriere, așa numitele rescue flights, va folosi 100 aeronave din flota sa imensă de 311 aeronave de pasageri.

În aceeași ordine de idei, compania turcă a anunțat că va extinde anularea zborurilor programate până în 20 mai pentru zborurile internaționale, respectiv până în 4 mai pentru zborurile interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *