Trolere rigide din policarbonat – trolere hard case – Avantaje și dezavantaje
Trolerele cu carcasă rigidă din policarbonat (așa numitele trolere hard case) pot fi extrem de utile în situația în care dorești să păstrezi bagajele cât mai protejate în cazul în care transporți obiecte fragile.
Totuși, pe lângă multe avantaje, aceste trolere au și câteva dezavantaje pe care poate nu le observi din prima, așadar în acest articol am să încerc să îți salvez timp și să îți spun cam la ce te poți aștepta de la un troler cu carcasă din policarbonat.
Și, desigur, să îți recomand câteva modele care au un preț bun dar pot să ofere și o calitate superioară. Totul pentru ca tu să câștigi timp și (sper eu) să faci o alegere cât mai informată, întocmai pe nevoile tale.
Cel puțin pentru mine, trolerele rigide din policarbonat sunt o descoperire foarte recentă și până acum sunt extrem de încântat că am dat peste ele. În fapt, ele au dat peste mine, pentru că am primit un set de trolere rigide cadou, acestea fiind cele pe care le-am folosit în mod curent în ultimele luni.
Au trebuit să treacă ani de zile și zeci de trolere din material textil pe care le-am folosit până să dau o șansă trolerelor rigide, timp pe care îl consider acum destul de pierdut și cu siguranță au fost multe situații în care un troler rigid m-ar fi ajutat mai tare decât unul din material textil.
Acum, părerea mea este că trolerele rigide sunt excelente mai ales folosite ca bagaj de cală, iar pentru bagajul de mână depinde de necesități și tipul călătoriei.
Contents
- 1 Durabilitatea și rezistența în timp este o relație complicată la toate trolerele
- 2 Trolerele rigide protejează mai bine obiectele fragile
- 3 Trolerele rigide nu se pot comprima sau extinde la fel de mult ca cele textile
- 4 Vrei buzunare externe? Trolerele textile oferă mai multă flexibilitate
- 5 Trolerele rigide vin într-o variatate de modele și se pot personaliza
Durabilitatea și rezistența în timp este o relație complicată la toate trolerele
Am avut numeroase trolere din material textil tocmai pentru că acestea tind să se degradeze la colțuri și la țesătură extrem de repede. Plus de asta, se murdăresc și prind miros iar curățarea unui troler textil nu este sarcina cea mai ușoară. Sigur, trolerele textile pot fi protejate de către o husă din material textil, dar asta tot nu rezolva problema petelor de murdărie.
Trolerele rigide în schimb sunt foarte diferite din acest punct de vedere – mai ales că acestea pot fi șterse extrem de simplu cu o cârpă sau lavetă umedă înaintea și după fiecăre călătorie. Sau chiar în timpul călătoriei cu șervețele umede.
Trolerele rigide din policarbonat se pot totuși zgâria foarte ușor
Sigur, trolerele rigide se pot zgâria extrem de repede, mai ales dacă iei un troler fără textură (mai ales trolerele lucioase), dar durabilitatea acestora este aceeași, iar dacă cumva se întâmplă să se zgârie trolerul, poți să lipești un autocolant peste, iar în felul acesta îl personalizezi.
Pe de altă parte, ține cont de faptul că semnele de nu atât de bună purtare pe trolerele rigide tind să fie mai vizibile. Așa, sufletește totuși ar trebui să te pregătești că un troler rigid nu este neapărat un accesoriu fashion, ci mai degrabă o carcasă care își face treaba. Asta nu înseamnă însă că nu ar fi trolere rigide elegante. Sunt atâtea astfel de trolere elegante, cum ar fi trolerele din gama Samsonite Flux sau Samsonite S Cure.
Dacă totuși preferi un look simplu gama Samsonite Aeris.
Trolerele rigide protejează mai bine obiectele fragile
Un mare avantaj al trolerelor rigide este că nu depind prea mult de încărcătură pentru a proteja obiectele fragile din interior, cum este cazul trolerelor textile, care după cum știm sunt flexibile și se pot deforma ușor în urma aplicării unui șoc sau a unei greutăți peste.
Așadar, de când folosesc un troler rigid transport cu mult mai puține emoții lichide și alte materiale perisabile în interiorul bagajului de cală.
Trolerele rigide oferă impermeabilitate aproape 100%
Un alt mare avantaj al trolerelor rigide este că oferă o impermeabilitate aproape 100%, asta depinzând însă de procentul de material textil de la îmbinările celor două componente sau dacă se extinde sau nu.
Impermeabilitatea poate fi un avantaj foarte mare pentru un troler, mai ales că la unele aeroporturi bagajele pot fi uitate în ploaie înainte de a intra pe banda de bagaje. Sau pur și simplu dacă plouă torențial nu există vreo protecție specială a bagajelor față de ploaie oferită de aeroporturi…
Trolerele rigide nu se pot comprima sau extinde la fel de mult ca cele textile
Dacă la trolerele textile mai poți câștiga puțin spațiu prin extindere și umplere până la refuz, spațiul trolerului rigid este fix și mereu același. Asta înseamnă că nu prea poți să îl umpli mai mult decât capacitatea sa, dar nici nu poate ocupa mai puțin spațiu, cum de exemplu poți comprima trolerele textile atunci când poate nu încap în compartimentul de sus al avionului sau în verificatorul de dimensiune bagaj. Sigur, aici secretul este să îți iei un troler de capacitate standard.
Bine, acest aspect nu ar trebui să fie surprinzător, că nu îi spune troler rigid fără motiv (deși mai poți să îl găsești și sub denumirea de troler ABS, troler hard case sau troler cu material polipropilenă sau plastic).
Vrei buzunare externe? Trolerele textile oferă mai multă flexibilitate
Când spui trolere din polipropilenă știi că acestea nu au buzunare externe – și în unele cazuri nu excelează neapărat nici la compartimentarea interioară. Tocmai din acest motiv spun că pentru un bagaj de mână s-ar putea ca un troler textil să fie o idee mai bună decât trolerul hard case, strict din princina flexibilității.
De exemplu, poate vrei să pui niște acte într-un buzunar, poate niște căști să îți fie la îndemână, poate tichetul de îmbarcare – ei bine, la punctul acesta – trolerul rigid are o singură cale de acces – deschiderea întregului capac.
Soluția ar putea fi un troler mixt – cu material textil în partea din față și cu carcasa din polipropilenă (rigidă) în partea din spate. Astfel, ai avantajul unei construcții solide în partea din față, dar a flexibilității trolerelor textile în partea din față, cu mai multe buzunare. Singura problemă? Sunt foarte greu de găsit.
Trolerele rigide vin într-o variatate de modele și se pot personaliza
De câte ori ți s-a întâmplat să vezi același și același model de troler textil pe banda de bagaje? Imaginează-ți cum pot fi acestea încurcate dacă cumva se nimeresc două de același tip pe avion. De aceea, la bagajul de cală, personal aveam obiceiul să pun o fundă colorată de mâner, să nu încapă îndoială că este trolerul meu.
Trolerele rigide pe de altă parte au o varietate de culori, texturi și modele. Ba chiar poți să le personalizezi și mai tare prin autocolante sau există (mai ales în afara țării) posibilitatea achiziționării unui troler cu o imagine personalizată, dar personal nu sunt fan.