Transferoviar va introduce trenuri între Aeroportul Otopeni și Ruse (Bulgaria) din martie 2024

Compania feroviară privată Transferoviar Călători (TFC) va introduce începând din luna martie trenuri care vor circula între Aeroportul „Henri Coandă” București Otopeni și Ruse (Bulgaria). Trenurile vor opri și la Gara de Nord București, respectiv în Giurgiu, asigurând astfel o conexiune rapidă și între aceste orașe.

Ruta va fi inaugurată în contextul finalizării lucrărilor la linia de cale ferată între București și Comana – Giurgiu, potrivit Agerpres.

O călătorie de la Ruse (Bulgaria) și Gara de Nord București va dura aproximativ 60 minute, iar Aeroportul Otopeni va fi accesibil călătorilor din Ruse în aproximativ 80-100 minute.

TFC va folosi pe această rută trenuri de tip Alstom Coradia Lint, care pot atinge o viteză de până la 120 km/h.
Totuși, potrivit România Feroviară, cel mai probabil viteza de exploatare a trenurilor pe această rută va fi între 60 și 80 km/h, rareori 100 km/h.
De altfel, cei de la România Feroviară estimează că durata medie a unei călătorii între Aeroportul Otopeni și Ruse va fi mai degrabă de 90 – 120 minute.

Distanța dintre stațiile terminus ale acestei rute este de aproximativ 113 km.

Prețul unei călătorii între Ruse și Aeroportul Otopeni va fi de 25 lei, adică aproximativ 5 euro.

În acest moment biletele de tren pe această rută nu sunt puse la vânzare și nu este cunoscut nici frecvența cu care compania Transferoviar Călători va opera trenurile pe ruta dintre Aeroportul Otopeni și orașul bulgăresc de pe malul Dunării.

Sursa: Agerpres