Transfer ieftin de la Ciampino sau Fiumicino în Roma, cu autobuzul

Vă spuneam într-un articol trecut despre Roma și despre cum am făcut transferul de la aeroport o dată cu trenul și o dată cu autobuzul. Noi am ajuns la Fiumicino cu o cursă Wizz Air de la Timișoara, însă multe dintre cursele Wizz Air de la București sunt operate în Roma spre aeroportul mai mic, Ciampino, unde aterizează și multe alte low-costuri.

Când am plecat din Roma, am luat trenul de la gara Termini și până la Fiumicino ne-a costat undeva la 14 euro. La sosire am mers cu autobuzul și am plătit cam 4 euro, așadar e mult mai ieftin cu autobuzul, dezavantajul este că autobuzele au mai multe opriri și durează mai mult drumul. Totuși, economia este substanțială.

Am găsit astăzi o companie care face legături între principalele orașe și aeroporturi, această companie se numește Terravision. Compania spune că operează aceste rute fără oprire, așadar salvezi mai mult timp!

Partea mișto cu această companie este că oferă multe curse între aeroporturi și Roma, la un preț foarte bun – preț fix de 4 euro pe segment, așadar o călătorie dus-întors te costă doar 8 euro/pasager, fie că vorbim de transfer spre Roma de la aeroportul Ciampino sau de la Fiumicino. Autobuzele acestea au capăt de linie la Gara Termini, de unde poți să iei o grămadă de alte mijloace de transport în comun spre hotel și oricum este aflat în inima orașului.
De asemenea există posibilitatea de a rezerva și achiziționa biletele online, am înțeles că prețurile dacă nu le rezervi online sunt de 6 euro/transfer, așadar e o economie de aproape 50% dacă iei biletul în avans de pe net.

"Fiumicino Airport, Rome" by Hector Sanchez
„Fiumicino Airport, Rome” by Hector Sanchez/flickr

Conform companiei, drumul de la Ciampino la Termini durează 40 minute, iar de la Fiumicino la Termini durează 55 minute. Totuși, depinde și de trafic, uneori poate fi mai aglomerat, însă cred că acest timp este unul foarte orientativ, de aceea recomand ca la întoarcere să calculați să fiți la aeroport cu 3 ore înainte, mai ales dacă vorbim de Fiumicino, unde aeroportul este imens și terminalul de low-cost este departe.

Pe lângă transfer de la Roma, compania mai are și transfer de la Stansted, Luton, Gatwick, Heathrow spre Londra, Bergamo – Milano, Pisa – Florența, Trapani – Palermo, Caselle – Torino.
De asemenea mai sunt câteva transferuri interesante – Malta – Sliema; Eindhoven – Amsterdam, Aeroportul Porto către centrul orașului Porto.
Poți să vezi toate transferurile operate de Terravision în Europa aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *