Compania aeriana rusa Transaero isi inceteaza operatiunile :: ultimul zbor in 15 Decembrie 2015

Transaero, a doua companie aeriana a Rusiei ca numar de pasageri transportati a anuntat saptamana aceasta ca isi va inceta operatiunile, in urma dificultatilor financiare cu care se confrunta. Transaero este si cea mai mare companie aeriana privata din Rusia. Initial se spunea ca Aeroflot va prelua si operatiunile Transaero dar in cele din urma deal-ul nu a mai mers.

Vanzarile pentru biletele de avion Transaero au fost oprite iar compania va opera ultimul zbor in data de 15 Decembrie 2015.
Conform Reuters, compania in acest moment este intr-o situatie financiara atat de precara incat nu poate plati nici macar facturile pentru combustibil, ceea ce pana acum era asigurat totusi de Aeroflot.

Compania Transaero a fost fondata in 1990 si are in flota 97 aeronave cu care opereaza un impresionant numar de 156 destinatii.

In 2013 compania a transportat peste 12 milioane de pasageri si avea in flota inclusiv avioane de tip Boeing 747, 777-300 ER si alte aeronave capabile de a transporta pe distante lungi un numar mare de pasageri. Ba chiar, Transaero a semnat scrisoarea de intentie inclusiv pentru a cumpara avioane Boeing Dreamliner si patru avioane Airbus A380.

Celebrul Boeing 747-400 Transaero cu botul pictat
Celebrul Boeing 747-400 Transaero cu botul pictat

Am urmarit astazi putin pagina de Facebook a celor de la Transaero, aveau o prezenta foarte frumoasa pe social media, raspundeau comentariilor utilizatorilor, puneau o gramada de filmulete si poze iar toata atmosfera parea extrem de prietenoasa cu pasagerii. Parerile clientilor erau bune despre ei, erau apreciati iar serviciile de la bord includeau internet wireless, astfel fiind o companie care se folosea de cele mai noi tehnologii – inclusiv pilotii de pe Boeing 747 foloseau iPad-uri pentru a verifica planurile de zbor.
E pacat ca o companie aeriana apreciata de pasageri ajunge in faliment.

Pentru pasagerii care au cumparate deja bilete, compania a transmis deja un mesaj prin care spune practic ca zborurile vor inceta din 15 Decembrie 2015 iar cei care au bilete de avion dupa aceasta data pot solicita banii inapoi.

Transaero nu opera zboruri din Bucuresti astfel ca nu ma astept ca prea multi romani sa fie afectati de falimentul companiei ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *