Traficul de pasageri continuă să crească pe Aeroportul Internațional Satu Mare și în 2018

Aeroportul Internațional Satu Mare a anunțat că în luna noiembrie 2018 a înregistrat un număr record de pasageri pe cele două rute operate: 7661 pasageri.

Majoritatea pasagerilor au ales zborul low-cost operat de către Wizz Air pe ruta Satu Mare – Londra – 4150 pasageri, dar a fost și un număr semnificativ de pasageri pe ruta Satu Mare – București, zbor operat de către TAROM de două ori pe zi lucrătoare (de luni până vineri), în general cu aeronave ATR 42 de capacitate 48 locuri.

În 2018 prin Aeroportul Satu Mare au călătorit pe toate rutele 67.299 pasageri, în creștere cu 19.28% față de aceeași perioadă a anului 2017, iar luna noiembrie a adus o creștere a numărului de pasageri de 31.54%.

Aeroportul Satu Mare, chiar dacă are o poziție foarte bună pentru a conecta pasageri din Nord-Vestul României, Ucraina dar și Ungaria are doar două curse: cu TAROM la București sau cu Wizz Air la Londra. Sunt 10 frecvențe săptămânale cu TAROM spre București – dar din păcate doar de luni până vineri. De curând, Wizz Air a introdus al treilea zbor săptămânal pe relația Londra Luton – Satu Mare și va introduce cu ocazia orarului de vară al patrulea zbor săptămânal.
Totuși, este de menționat că Aeroportul Satu Mare este într-o zonă cu multe aeroporturi, fiind mulți pasageri din zonă care aleg zboruri de la Cluj Napoca, Oradea sau chiar Debrecen (Ungaria), fie datorită prețurilor, fie datorită frecvențelor mai bune și destinațiilor mai variate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *