Tot mai multe zvonuri despre o posibilă grevă a piloților Ryanair

Știrile din ultima vreme cu privire la Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, nu sunt neapărat foarte pozitive. După seria de zboruri anulate din toamnă, motiv dat oficial pe proasta planificare a concediilor, dar neoficial pe lipsa de piloți, aparent astăzi low-costul irlandez se confruntă cu o situație dificilă în negocierile cu angajații săi.

Astfel, piloții din Irlanda, dar și cei din Germania, s-ar gândi la o grevă, ceea ce ar afecta serios zborurile operate de către companie. Dacă piloții de pe bazele din Germania nu dau posibila grevă mai devreme de 26 Decembrie, aparent piloții din Irlanda deja s-ar gândi la grevă pentru 20 Decembrie.

Motivul grevei din Irlanda, anunțată pentru 20 Decembrie 2017 este dat de faptul că Ryanair refuză să recunoască o organizație sindicală pentru a purta negocieri între companie și piloți.

Acum nu ar trebui însă să ne împacientăm, deși situația este critică, anunțarea unei greve a piloților Ryanair fix înainte de Crăciun, sau în timpul sărbătorilor de iarnă trebuie văzut ca o probabilitate mică, ceea ce ar însemna haos în traficul aerian european. Așadar, cel mai probabil data grevei este doar o armă de negociere.

La cum evoluează însă lucrurile, și fermitatea conducerii Ryanair de a-și păstra poziția – pare că în actualele condiții o grevă a piloților este destul de probabilă în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *