Barcelona, Roma și Tenerife în topul destinațiilor preferate de români pentru vară

Odată ce vara și-a intrat în drepturi, românii încep să își împacheteze bagajele și să se pregătească să plece în vacanță. Potrivit datelor furnizate de către specialiștii motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, românii planifică un concediu sub soare latin în această vară, Barcelona fiind în topul destinațiilor preferate.

Perioada de vară este unul dintre cele mai aglomerate sezoane de călătorie din an și, pe măsură ce zilele de iunie trec, aeroporturile încep să se umple cu români care se îndreaptă spre o vacanță de vară relaxantă. Chestionând călătorii români și analizând căutările de zbor pentru lunile de vară, specialiștii momondo.ro au constatat faptul că țările latine sunt cele mai populare în rândul românilor pentru această vară.

Barcelona – cea mai căutată destinație

„Dintre toate căutările efectuate pe site-ul momondo.ro, Barcelona este cea mai dorită destinație de vacanță pentru această vară. Iar când vorbim de tipul de vacanță, câteva zile petrecute pe plajă sunt în planul a 69% dintre români. Mai mult, printre alte destinații cu iz latin căutate pentru această vară se numără Roma, Lisabona și Tenerife. Aflată la o distanță mai mică de casă și cu costuri mai reduse, Atena este o opțiune care completează topul celor mai căutate destinații de către români vara aceasta”, declară Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

În plus, tot mai mulți români sunt interesați să descopere o destinație mai puțin explorată până acum: cel mai sudic oraș din Portugalia, Faro, care are cea mai mare creștere în căutări (+490%) în 2017.

Topul celor mai populare destinații căutate de români pentru vară

Conform momondo.ro, după Barcelona – preferata românilor – se numără Roma, Lisabona, Tenerife și Atena.
Faro este destinația care este cea care crește în popularitate cel mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *