Cele mai bune și cele mai proaste 10 aeroporturi din lume

Într-un studiu realizat de către portalul eDreams, peste 65.000 opinii și review-uri despre aeroporturi au fost combinate pentru a analiza cele mai bune și cele mai proaste aeroporturi din lume. În cadrul studiului realizat s-au luat în considerare toate elementele de care se lovesc pasagerii atunci când ajung într-un aeroport, de la confortul general al aeroportului, până la zone de shopping, îmbarcare sau durata controlului de securitate.

Bazat pe aceste opinii, s-a realizat topul celor mai bune aeroporturi din lume. Primele 5 aeroporturi clasate sunt toate din Europa, iar în top 10 avem parte de două aeroporturi din Germania și două din Elveția.

1. Helsinki-Vantaa (HEL), Finlanda 4,30 / 5

2. Glasgow International (GLA), Marea Britanie 4.20 / 5
3. Zurich (ZRH), Elveția 4.19 / 5
4. Aeroportul F.J. Strauss Munchen (MUC), Germania 4.15 / 5
5. Aeroportul Frankfurt (FRA), Germania 4.10 / 5
6. Geneva (GVA), Elveția 4.08 / 5
7. Bangkok (BKK), Thailanda 4.06 / 5
8. Tel Aviv Ben Gurion (TLV), Israel 4.06 / 5
9. Oslo Gardermoen (OSL), Norvegia 4.04 / 5
10. Dublin (DUB), Irlanda 4.04 /5

Suplimentar, pentru cele mai bune aeroporturi pentru cumpărături s-a declarat pe locul 1 aeroportul Tel Aviv, urmat de aeroporturile din Copenhaga și Zurich. Cele mai bune săli de așteptare le au aeroporturile din Dallas/Fort Worth, Zurich și Frankfurt.

Topul celor mai proaste aeroporturi din lume

1. Berlin Schoenefeld (SXF), Germania 3.17 / 5

2. Londra Luton (LTN), Marea Britanie 3.25 /5
3. New York La Guardia, Statele Unite ale Americii, 3.30 /5
4. New York J. F. Kennedy (JFK), Statele Unite ale Americii, 3.40 / 5
5. Brussels South Charleroi (CRL), Belgia 3.40  / 5
6. Lima J. Chavez (LIM), Peru, 3.40 / 5
7. Roma Ciampino (CIA), Italia, 3.47 / 5
8. Berlin Tegel (TXL), Germania, 3.49 / 5
9. Paris Charles de Gaulle (CDG), Franța, 3.54 /5
10. Paris Orly (ORY), Franța, 3.56 /5

După cum se poate observa, avem suficient de multe zboruri din România atât spre cele mai bune aeroporturi din lume, cât și spre cele mai proaste. Probabil aeroportul spre care se îndreaptă cele mai multe zboruri de pe aeroporturile din România este Londra Luton. Nu este neapărat o surpriză că aeroporturi mari precum JFK, Charles de Gaulle sunt în acest top, știut fiind faptul că la acestea controlul de securitate durează foarte mult.

În ceea ce privește cele mai bune aeroporturi, am trecut doar prin două astfel de aeroporturi, cele din Bangkok și cel din Tel Aviv. A fost foarte OK. Mă surprinde un pic că aeroportul din Tel Aviv a fost declarat cel mai bun aeroport pentru shopping, zona de cumpărături fiind destul de mică și de asemenea este știut și că durează mult controlul de securitate.

Mă surprinde că nu s-a clasat în top aeroportul din Amsterdam sau Londra Heatrow, aeroporturi pe care am fost și m-am simțit foarte bine. Să nu mai spun de lipsa aeroportului din Singapore, ani la rândul dat drept cel mai bun aeroport din lume, e drept – prin alte topuri. Așadar, nu m-aș baza neapărat foarte mult pe relevanța acestui top realizat de către utilizatorii portalului eDreams.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *