Top 10 companii aeriene în 2017

Având o bază foarte mare de utilizatori care își lasă review-urile și experiențele pe portal, Tripadvisor de multe ori este un punct de referință pentru orice călătorie.

Compania a lansat și anul acesta Topul Companiilor aeriene din lume, atât un top global cât și cel regional.

Ce este foarte interesant este că nicio companie aeriană din Europa nu s-a calificat în topul 10 global.

Locurile 10 – 6

Topul începe de pe locul 10 cu compania aeriană națională a Indoneziei, Garuda Indonesia. Am călătorit cu această companie aeriană și într-adevăr, serviciile la bord sunt absolut încântătoare.

Meniu clasă economy Garuda Indonesia zbor scurt
Meniu clasă economy Garuda Indonesia zbor scurt

Pe locul 9 se plasează compania aeriană Alaska Airlines, urmat în față de companiile aeriene Thai Smile și Japan Airlines.

Poziția 6 este ocupată de către Korean Air, compania aeriană devenită vestită pentru că fiica vicepreședintelui a fost servită cu alune înfoliate și care astfel a întors avionul din drum. Fiica președintelui executiv dorea ca alunele să îi fie servite desfăcute, pe un platou.

5 Air New Zeeland

Compania aeriană din Noua Zeelandă a câștigat și premiul pentru cea mai bună clasă Economy Premium dar și premiul pentru cea mai bună linie aeriană în Pacificul de Sud.
Air New Zeeland transportă anual în jur de 15 milioane pasageri, chiar dacă, de exemplu, întreaga populație a Noii Zeelande abia dacă depășește 4.5 milioane locuitori.

4 JetBlue

3 Azul

Compania aeriană înființată în 2008 s-a plasat extrem de bine în acest top.

2 Singapore Airlines

1 Emirates

Topul companiilor aeriene din Europa

Chiar dacă în clasamentul global nu s-a calificat nicio companie aeriană din Europa, cei de la Tripadvisor au agregat și un clasament al acestor companii. Cine știe, poate călătorii din Europa sunt mai exigenți?

Totuși, cea mai bună companie aeriană din Europa este câștigată, poate surprinzător, de către Aeroflot.

Pe locul secund se clasează Turkish Airlines iar pe locul 3 KLM.

Topul continuă pe locul 4 cu Lufthansa, pe 5 Swiss.

De asemenea, pe plan regional și ca low-cost, în top 3 avem companiile aeriene Jet2.com, Aegean Airlines și, din nou, o companie aeriană din Rusia: S7 Airlines.

În clasament nu prea intră nicio companie aeriană cu operațiuni majore în România, cum ar fi Wizz Air, Ryanair, Blue Air sau TAROM (deși cei din urmă s-au clasat pe locul 9 într-un top în Belgia).

Topul claselor de călătorie

Cea mai bună clasă economy a fost oferită companiei Emirates, iar la Premium Economy, după cum scriam mai sus, a fost pe locul 1 Air New Zeeland.

Cea mai bună clasă Business se întâlnește pe compania aeriană națională a Rusiei – Aeroflot iar cel mai bun First Class – câștigat din nou de Emirates.

Sursa: Tripadvisor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *