Thassos – Cazare și hoteluri recomandate pentru o vacanță relaxantă

Dacă ar fi să întrebi 100 de români care este destinația de vacanță preferată a românilor, cu siguranță insula grecească Thassos ar fi printre primele cele mai populare 3 răspunsuri.

Aproape toți amatorii de vacanțe au avut un sejur de cel puțin câteva zile pe insula grecească. Iar dintre cei care nu au ajuns până acum în Thassos, cu siguranță l-au avut măcar o dată în vedere sau urmează să petreacă câteva zile.

Thassos nu este neapărat cel mai frumos loc de pe pământ, dar are câteva avantaje extrem de clare pentru cei care caută o vacanță liniștită. De aceea are și atât de mulți fani.

Este la o distanță rezonabilă de toată zona de Sud a României și este accesibilă la drum cu mașina de maximum o zi. În funcție de aglomerația de la vămile dintre România și Bulgaria, respectiv Bulgaria și Grecia, nu ar trebui ca drumul să dureze mai mult de 8-9 ore.

Insula este deosebit de populară în rândul turiștilor din zona Balcanilor: bulgari, unguri, ucrainieni, sârbi și macedoneni fiind principalii turiști care ajung pe insulă.

Insula combină și o mică zonă deluroasă spre muntoasă cu plaje mai mult sau mai puțin amenajate. Insula are forma unui cerc și practic pe fiecare parte a insulei se găsesc locuri de activități, restaurante și plaje. Cazarea și masa este la prețuri mici, iar cum majoritatea localnicilor trăiesc din turist, toată lumea depune eforturi ca turiștii să se simtă bine.

Thassos este situat în Marea Egee și a fost denumit de către greci ca fiind Insula de Smarald. Cu adevărat, culorile câteodată pot fi de smarald atunci când privești în larg.

În unele locuri din Thassos marea creează o coloristică în gradient în care ți-e imposibil să distingi unde se termină marea și unde începe cerul

Thassos este o insulă fără un aeroport, așadar 99% dintre turiști ajung fie cu mașina personală, fie cu autocare. Întotdeauna acest lucru înseamnă că accesul pe insulă se face cu ajutorul feriboturilor. Hotelurile nu asigură transfer de cele mai multe ori. Experiența feribotului este una foarte interesantă și pentru mine marchează începutul vacanței de obicei. Feriboturile sunt deseori acompaniate de stoluri întregi de pescăruși, care se apropie de oameni și doresc mâncare de la pasageri.

Tipul de cazări în Thassos este variat, dar predomină hotelurile mici, care nu fac parte din lanțuri internaționale. Majoritatea cazărilor sunt de tip pensiuni și sunt afaceri de familie. Deseori acestea sunt cuplate pe lângă restaurante și magazine locale. Chiar dacă vorbim de cazări familiale, majoritatea acestora sunt listate pe site-urile populare de rezervări cazare.

Durata ideală pentru o vacanță în Thassos este de aproximativ 1-2 săptămâni. Recomand să combinați 2 locuri de cazare, pentru a vizita mai multe părți din insulă într-un singur sejur. Astfel, vă veți bucura de mai multe restaurante situate aproape, plaje diverse și atmosferă diversă.
Sezonul turistic începe de prin luna mai și continuă până târziu în septembrie, grație unei clime foarte blânde.

Insula Thassos are mai bine de 20 localități în care vei găsi în fiecare cazare. Limenas este capitala și este zona cea mai veche. Pe lângă asta, e foarte populară zona din Sud pentru turiști (Limenaria, Pefkari, Potos, Astris sau chiar Alyki).

Plaja Paradise – Thassos

Se pot lua în considerare și locații din Prinou/Prinos (apusul este superb), Potamia, Kalirachi, Kynira (lângă Paradise Beach) sau Potamia (lângă Golden Beach). Spre exemplu, noi am stat în Prinos și în Potos.

Apus superb vizibil în Skala Prinou

Chiar dacă Thassos este o insulă excelentă pentru vacanța de vară, nu neglijați o vizită în centrul insulei. Dincolo de regiunea de coastă, Thassos este mult mai mult decât atât. O vizită în satul Theologus este absolut obligatorie, fiind unul dintre cele mai vechi așezări de pe insulă.

Thasos Blue Apartaments – Skala Prinos

Thasos Blue Apartments este primul loc unde am stat în Thassos. Este situat în stațiunea Skala Prinou, foarte aproape de unul dintre porturile unde te lasă feribotul. Zona este în nord-vestul insulei și oferă o priveliște superbă a apusului. În plus, plaja hotelului este una frumos amenajată cu hamace și șezlonguri oferite de la hotel.

Complexul este compus din câteva clădiri care oferă niște apartamente care au și o mică bucătărie.

În zona hotelului există câteva restaurante foarte populare mai ales la apusul soarelui, iar una dintre tavernele în aer liber fix de lângă restaurant oferă mâncare foarte bună la prețuri greu de egalat.

Ce am apreciat foarte mult la această cazare sunt camerele decorate cu mult bun gust. Am ales unul dintre camerele de la etaj, ceea ce vă recomand și vouă. Se vede că au investit foarte mult efort în a decora aceste camere într-o notă modernă, dar și reprezentativă locului.

Există suficiente locuri de parcare atât în afara hotelului, cât și în parcarea amenajată din curtea unității de cazare.

Click pentru mai multe detalii, rezervări și prețuri aici

Anassa Blue Boutique Hotel – Limenas

Anassa Blue Boutique Hotel este o cazare nou inaugurată (2021) în Limenas la care m-au atras primele recenzii foarte bune. Locația nu este pe plajă, dar dacă vii cu mașina, hotelul poate fi o variantă de luat în calcul. Este potrivit mai ales pentru familii cu copii, unele camere având paturi etajate pentru tinerii din familie.

Hotelul are o piscină în curtea interioară destul de mare, iar tot ansamblul se aseamănă cu un resort. Din punct de vedere clasificare, Anassa este cotat la 4 stele pe platformele de rezervări.

Click pentru mai multe detalii, rezervări și prețuri aici

Nikoleta Luxury Villa – Limenas

Nikoleta Luxury Villa este una dintre cele mai apreciate vile de pe platformele de rezervări. Curtea este foarte frumos decorată și îngrijită, plină de flori iar piscina este curată. Camerele se bucură de aceeași îngrijire și au și un design cochet.

Pentru a vă bucura de cele mai bune condiții pe care le poate oferi pensiunea, sunt recomandate camerele de tip „Suită”, acestea fiind mai mari decât camere obișnuite. Camerele obișnuite sunt destul de des menționate ca fiind mici, mai ales în zona băilor.

Locația este foarte aproape de plaja Papias dar și de portul care face legătura pe feribot cu Kavala. Din punct de vedere plaje, este aproape cu mașina și de plaja Makriamos, dar și de celebrul Marble Beach (Paralia Saliara).

Click pentru mai multe detalii, rezervări și prețuri aici

Elsa Haus – Potos

Elsa Haus este o altă proprietate la care am stat și am ales mai degrabă locația pentru că era aproape de un restaurant excelent – Sea Breeze și lângă o plajă mare, cu nisip fin (Paralia San Antonio). Cazarea în sine a fost cu peripeții (am rămas închiși pe balcon) și a fost una mai degrabă medie din punct de vedere al așteptărilor. Dar am știut dinainte ce va oferi și prețul dat a fost foarte mic pe cazare.
Curtea este măricică și oferă câteva locuri de parcare în spate și există o terasă cu multă umbră. Recenziile pentru locație erau și încă sunt însă excelente.
Ar mai fi de menționat și cele câteva apusuri superbe pe care le-am prins, priveliștea este foarte frumoasă la etajele superioare.

Locația nu este chiar în Potos, dar este la o distanță destul de rezonabilă de mers pe jos.

Click pentru mai multe detalii, rezervări și prețuri aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *