Thailanda extinde perioada de gratuitate pentru viza la sosire până în aprilie 2020

Autoritățile din Thailanda au anunțat extinderea perioadei pentru care oferă gratuitate pentru viza la sosire pentru călători din 18 țări, inclusiv din România.

Măsura extinderii perioadei de gratuitate a fost prelungită până la sfârșitul lunii Aprilie 2020, astfel că măsura acoperă inclusiv perioada de vârf a sezonului turistic din preajma Anului Nou.

Anterior perioada de gratuitate pentru oferirea vizei la sosire a fost anunțată până în luna Noiembrie a anului curent.

De menționat că în 2016 autoritățile din Thailanda au anunțat scumpirea vizei la sosire de la aproximativ 25 EUR la aproximativ 50 EUR cât este în mod uzual în prezent.

La vizita anterioară în Phuket experiența luării vizei de călătorie a fost un proces dezamăgitor pentru că aceasta se putea plăti doar în monedă locală și aveai nevoie să schimbi la un curs de schimb valutar extrem de nefavorabil.

De precizat că pentru acordarea vizei la sosire este în continuare necesară „poza tip pașaport”. În Aeroportul Bangkok procesul de realizare a pozei știu că este mai OK, dar în Phuket la vremea călătoriei noastre erau opțiunile limitate.

Viza la sosire se emite pentru perioade de călătorie de până la 15 zile. Pentru vizite mai lungi este nevoie de viză turistică luată de la Ambasada Thailandei.
La sosirea în Thailanda, în momentul aplicării pentru viza la sosire vi se poate solicita dovada zborului retur sau mai departe de Thailanda precum și dovada cazării pe toată perioada călătoriei, plus fonduri disponibile pentru susținere pe care să le puteți dovedi(aprox. 700 USD pentru o familie sau 350 USD pentru o persoană). Solicitarea acestor documente sau a sumelor este la latitudinea ofițerului de la imigrări.

PIB-ul Thailandei este compus aproximativ 12% din valoare din servicii turistice și consum al străinilor pe teritoriul țării.

3 comentarii la „Thailanda extinde perioada de gratuitate pentru viza la sosire până în aprilie 2020

 • 24 octombrie 2019 la 10:37
  Permalink

  salut

  in 2 ianuarie 2020 plec in Thailanda , doresc sa stiu cat de reala este informatia cu gratuitatea vizei?
  eu am porimit raspuns acum 1 luna de la ambasada thailandei la Bucuresti ca nu au nimic sigur oficial , doar pana ala 31 oct 2019 este gratuita.

  Răspunde
  • 26 octombrie 2019 la 16:57
   Permalink

   Se tot extinde perioada de gratuitate la visa on arrival de ceva timp. Primele informații au apărut pentru extinderea până în aprilie 2020 în august, acum aprox. 1-2 săptămâni s-a reconfirmat și oficial până în aprilie 2020.

   Răspunde
 • 27 noiembrie 2019 la 15:54
  Permalink

  Călătoresc în perioada 02.12.2019 11.12.2019, ce stiti despre visa on arrival?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.