Thailanda extinde perioada de gratuitate pentru viza la sosire până în aprilie 2020

Autoritățile din Thailanda au anunțat extinderea perioadei pentru care oferă gratuitate pentru viza la sosire pentru călători din 18 țări, inclusiv din România.

Măsura extinderii perioadei de gratuitate a fost prelungită până la sfârșitul lunii Aprilie 2020, astfel că măsura acoperă inclusiv perioada de vârf a sezonului turistic din preajma Anului Nou.

Anterior perioada de gratuitate pentru oferirea vizei la sosire a fost anunțată până în luna Noiembrie a anului curent.

De menționat că în 2016 autoritățile din Thailanda au anunțat scumpirea vizei la sosire de la aproximativ 25 EUR la aproximativ 50 EUR cât este în mod uzual în prezent.

La vizita anterioară în Phuket experiența luării vizei de călătorie a fost un proces dezamăgitor pentru că aceasta se putea plăti doar în monedă locală și aveai nevoie să schimbi la un curs de schimb valutar extrem de nefavorabil.

De precizat că pentru acordarea vizei la sosire este în continuare necesară „poza tip pașaport”. În Aeroportul Bangkok procesul de realizare a pozei știu că este mai OK, dar în Phuket la vremea călătoriei noastre erau opțiunile limitate.

Citește și  Aterizare de urgență la București pentru un Wizz Air care efectua cursa Londra Luton - Iași

Viza la sosire se emite pentru perioade de călătorie de până la 15 zile.

PIB-ul Thailandei este compus aproximativ 12% din valoare din servicii turistice și consum al străinilor pe teritoriul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *