Taxi spre oras de la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la pret normal

UPDATE 08.04.2016: Cum nimic care funcționează nu pare a fi veșnic în România, de la 1 Aprilie 2016 au intrat în vigoare noi reglementări pentru taxi-urile de pe Aeroportul Otopeni. Astfel, sunt interzise taxi-urile fără un portbagaj de cel puțin 500 litri și care nu sunt autorizate în prealabil. Cele autorizate pe care le-am văzut în niciun caz nu sunt ieftine, așadar vă recomand alternativele UBER sau Black Cab.

Dacă e să laud o îmbunătățire majora în ceea ce privește Aeroportul Otopeni din București – atunci acela ar fi oferirea de automate de chemat taxi-uri. Astfel atunci când ajungi ai opțiunea de a chema taxiuri de la niște automate plasate chiar la ieșirea de pe terminalul de Sosiri. Acestea sunt plasate atât în stânga cât și în dreapta ieșirii și oferă o varietate de taxi-uri pe care le poți comanda, la prețuri de la 1.39 km la 3.50 lei km. Nu există diferențe deloc între a chema un taxi la 1.39 sau 1.75 iar cu taxi la 3.50 nu am fost niciodată; am văzut că de exemplu doar Speed Taxi ar avea mașini ceva mai high level prin oraș, în rest sunt majoritatea tot Dacia Logan.

Prețuri orientative găsiți și pe site-ul Aeroporturi București spre destinațiile principale din București. Detalii aici.

Citește și  Linia de autobuz expres STB 783 devine linia 100 din 2 decembrie 2023 și va avea mai puține stații pe traseu, în special în zona orașului Otopeni

În ceea ce privește bacșisul pe care să îl lăsați pentru o cursă spre aeroport… la mine de regulă din zona Casa Presei plătesc cam 20-22 lei pe cursă la 1.39/km și las extra cam 5 lei. Dacă plecați din Berceni puteți să lăsați bacșiș între 5-10 lei, cursa ar fi la 1.39 cam 40 lei.

O altă alternativă pentru aeroportul Otopeni este să folosiți Black Cab, aceștia îți calculează prețul din momentul rezervării și de asemenea te așteaptă la aeroport din timp.

Am sesizat că cele mai multe taxi-uri disponibile la Aeroportul Otopeni ar fi de la Cristaxi și de la Cobălcescu, așadar vă recomand aceste companii. În majoritatea cazurilor am avut experiențe pozitive cu Cristaxi, cu Cobalcescu am mai avut ceva probleme si de atunci nu mai comand de la ei, deși statistic vorbind probleme am avut foarte rar. Cand plecam spre Las Vegas aproape am pierdut avionul pentru ca soferul care imi confirmase comanda prin aplicatia Star Taxi nu a mai venit la comanda, si deja eram in intarziere…dar asta e deja alta poveste. Ulterior, am reușit să preiau altă comanda de la Cobalcescu iar șoferul a fost vădit nemulțumit pentru că i-am lăsat bacșiș doar 6 lei la o cursă de 22 lei. Dar ce să-i faci, noroc că am ajuns în timp util 🙂

Citește și  Linia de autobuz expres STB 783 devine linia 100 din 2 decembrie 2023 și va avea mai puține stații pe traseu, în special în zona orașului Otopeni

În orice caz, dacă cumva vă simțiți țepuit de către orice operator de taxi care vă preia de la Aeroportul Otopeni, recomandarea mea este să faceți o reclamație atât către operator cât și către Aeroport. Regulile sunt destul de stricte având în vedere că în trecut au fost cazuri destul de nasoale.

Sursa foto: Preoccupied Taxi Girl / Flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *