Cum strici un lucru care funcționa – Taxi-urile pe Aeroportul Otopeni fără portbagaj de 500 litri sau autorizate special interzise la sosiri

UPDATE: Situația pare să revină la normal, toate taxi-urile vor avea acces în continuare pe Aeroportul Otopeni, indiferent de capacitatea portbagajului.

Taxi-urile de pe aeroportul Otopeni erau la fel cum erau și cele din București – majoritatea mizerabile și de multe ori cu șoferi dubioși, cu precădere la unele companii. Totuși, nu m-am simțit niciodată în nesiguranță cu ei și apreciam cel mai mult disponibilitatea acestora. Ieșeai din terminalul de Sosiri și imediat în câteva minute îți comandai un taxi. Primeai de la automat un bon cu numărul mașinii, indicativul și alte detalii necesare. Pe baza acelui bon puteai face inclusiv reclamații dar niciodată nu a fost cazul pentru mine.

Aeroporturi București a informat însă pe Facebook în 6 Aprilie că începând cu 1 Aprilie nu mai permite accesul taxi-urilor cu un portbagaj mai mic de 500 litri în zona de sosiri și cu, probabil, ceva autorizări din partea Aeroportului. Acest lucru face imposibil accesul în zona de sosiri a taxi-urilor care funcționează pe bază de GPL. Iar pentru a fi rentabil pentru șoferi la prețul de 1.39 cam singura soluție e GPL-ul.

Pentru siguranța și securitatea pasagerilor, începând cu 1 aprilie 2016, la Aeroportul Henri Coandă au acces numai…

Posted by Bucharest Airports on Wednesday, April 6, 2016

Ieri am sosit și eu acasă, pe Otopeni, dintr-o călătorie cu munca. Ei bine, știam din start că nu voi comanda taxi ieri la aeroport și că mă voi întoarce cu Uber. Totuși, am vrut să încerc ce s-a schimbat. Ei bine, coadă de vreo 10 persoane la automatele de taxi-uri și coada nu avansa pentru că efectiv nu găseai mașini. Afară vreo două taxi-uri la 3.50 lei. Sincer, eu mă simt mai în nesiguranță cu acei șoferi decât cu cei de 1.39 și nu cred că există absolut nici o diferență între acele taxi-uri și cele mai ieftine.

Argumentul cu privire la capacitatea portbajului din punctul meu de vedere este una extre de slabă. Dacă călătorești singur, chiar și în condițiile în care ai bagaj de cală, în orice Logan cu butelie de GPL îmi încăpea bagajul. Practic, compania de aeroporturi trebuia să ofere opțiune călătorilor în a alege un taxi cu portbagaj cu volum mare sau unul cu portbagaj limitat. Însă ei au pornit de la premisa că toți călătorii au nevoie de portbagaj mare. Să nu mai spun că de multe ori călătoresc fără bagaj de cală iar prezența unui portbagaj mai mare este inutilă.

Sunt sigur că în timp se va regla cu prezența taxi-urilor la aeroport, însă nu mă aștept ca variante la 1.39 să fie rentabile pentru taximetriști. Cine știe, poate va apărea o nouă companie care se va specializa în preluări de la aeroport? 🙂 Nu că cei cu 3.50 lei nu ar sta în puncte de acest gen ale orașului.

Păcat că s-a stricat și acest lucru în numele siguranței. Din păcate în afară de a te înfuria nu ai variante. Și probabil pe asta s-au bazat cei de la Aeroporturi București când au venit cu această hotărâre. Probabil pe același principiu pe care s-a bazat Metrorex când a eliminat cartelele cu 62 călătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *