Din 15 iunie 2017 dispar toate taxele de roaming – Vei putea folosi telefonul în străinătate la același preț ca în țară

Comisia Europeană a anunțat astăzi într-un final faptul că de la 15 iunie 2017 vor dispărea în mod obligatoriu toate taxele de roaming, pentru toți operatorii europeni.

Practic, prin această eliminare a tarifelor diferențiate în interiorul Uniunii Europene și a taxelor de roaming clienții nu vor mai trebui să își bată capul deloc capul cu orice fel de costuri suplimentare pentru convorbiri și navigare pe internet utilizând telefonul mobil.
Dacă nu este suficient de clar – prin adoptarea acestor măsuri nu vor exista taxe speciale pentru folosirea telefonului mobil pentru convorbiri, sms-uri sau navigare pe internet în interiorul Uniunii Europene cu o cartelă din România. Va fi ca acasă.

Mai multe detalii despre modificarea legislativă adoptată în interiorul Uniunii Europene și impuse operatorilor de telefonie mobilă de către Comisia Europeană găsiți aici.

Sigur, operatorii în acest moment au identificat potențiale probleme, însă oficialii Uniunii Europene au adresat aceste situații prin alte reguli.

Concret, operatorii de telefonie mobilă se temeau că de exemplu unii cetățeni dintr- altă țară ar putea să se aboneze la servicii prepaid dintr-o țară unde costurile de telefonie mobilă sunt mai mici. Comisia Europeană a adresat situația asta permițând operatorilor de telefonie mobilă să taxeze mai mult clienții care petrec mai mult timp în afara țării decât în țară, așa numita folosire a facilității cu bună credință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *