TAROM a vândut cele două avioane Airbus A310 retrase cu 5,48 milioane de dolari

Compania aeriană TAROM a anunțat astăzi, o dată cu plecarea spre Armenia a celui de-al doilea avion Airbus A310, suma pentru care aceste aeronave au fost vândute. Este vorba de o sumă de 5,48 milioane de dolari pentru aeronavele Airbus A310.

Acestea au fost livrate companiei aeriene naționale în 1992.

Avioanele au fost retrase din serviciul comercial încă de la finalul lunii octombrie 2016, acesta fiind staționate în fața hangarului de mentenanță TAROM de atunci.

Primul avion Airbus A310 a plecat spre Armenia săptămâna trecută, iar astăzi și cel de-al doilea avion A310 a plecat.

Aceste aeronave au fost folosite de către TAROM atât pe curse intra-europene cât și pe cursele transcontinentale și transatlantice pe care compania le opera până la începutul anilor 2000. Totuși, o dată cu trecerea timpului, aeronavele au devenit ineficiente economic ceea ce a generat costuri neacoperite de venituri.

Werner Wolff, Director General TAROM spune că vânzarea aeronavelor vechi reprezintă „O decizie strategică ce atrage un profit semnificativ pentru compania noastră, provenit atât din vânzarea efectivă a aeronavelor, cât și din eliminarea costurilor de conservare și întreținere a acestora.”

„Valorizarea acestor active reprezintă un pas strategic important pentru TAROM, cu atât mai mult cu cât unul dintre obiectivele noastre majore în perioada următoare îl constituie optimizarea costurilor logistice și creșterea performanței businessului TAROM. Această valorizare este oportună nu doar prin prisma ofertei obținute – foarte avantajoasă pentru compania noastră – cât și prin eliminarea costurilor de conservare și a costurilor aferente lucrărilor de întreţinere pentru cele doua aeronave, care în doar jumatate de an, ajung la peste 9 milioane de USD”, a declarat Werner Wolff, Director General TAROM.

Citește și  Vouchere de reducere TAROM la vânzare și după Black Friday la eMAG

TAROM a mai primit oferte pentru aceste două aeronave, oferta efectuată de către Armenia Airways fiind dublă față de ce s-a oferit în anul 2017 de către alte companii aeriene.

TAROM operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă compusă din 25 aeronave, dintre care două aeronave sunt model Boeing 737-800 Next Generation, recent achiziționate. Compania urmează să continue investițiile în modernizarea și extinderea flotei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *